Η Ενωση Ελλήνων Χαρακτών αποχαιρετά τη χαράκτρια Αννα Μενδρινού.

Η Ενωση Ελλήνων Χαρακτών αποχαιρετά τη χαράκτρια Αννα Μενδρινού.

Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο πρώτο νεκροταφείο.

Η Άννα Μενδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα.

«Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και για σειρά ετών γραμματέας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Διετέλεσε μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Εικονογράφων Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου «Αίσωπος». Είναι μέλος του «Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου».

Σπούδασε χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο, και τέχνη του βιβλίου, με δασκάλους τον Κώστα Γραμματόπουλο και τον Γιάννη Παπαδάκη.

Αποφοίτησε το 1968 από το εργαστήρι χαρακτικής με ένα βραβείο και δύο επαίνους και το 1969 από το εργαστήρι τέχνης του βιβλίου, στο οποίο φοίτησε με υποτροφία.

Από το 1969 ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.

Έχει εικονογραφήσει γύρω στα 150 βιβλία και έχει τιμηθεί με 4 πανελλήνια βραβεία για την εικονογράφηση «Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου».

Επίσης, συγκαταλέγεται στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People).

Το 1987 ήταν υποψήφια για το διεθνές βραβείο Άντερσεν – ΙΒΒΥ. Από το 1980, παράλληλα με τη χαρακτική και το βιβλίο, εργάστηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου ασχολήθηκε με τη ζωγραφική αναπαράσταση του περιβάλλοντος και με το έντυπο υλικό.

Παράλληλα δημιούργησε και προχώρησε στην έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων, εμπνευσμένα από τη φύση.

Δίδαξε ελεύθερο σχέδιο στο εργαστήριο του Κωνσταντίνου Ζαχαράκη και στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αιγάλεω.

Στο ενεργητικό της είχε μεγάλο αριθμό ατομικών εκθέσεων, καθώς και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές ως ζωγράφος, χαράκτρια, εικονογράφος και δημιουργός χειροποίητων κοσμημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2002 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο «Μύθοι του Αισώπου».

Η Ενωση Ελλήνων Χαρακτών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *