Περι Χαρακτικης

Νέα / Ανακοινώσεις

"ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ" - ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΡΔΑΚΗ, ΛΙΑ ΜΠΛΙΟΥΜΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΟΜΠΟΥ

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών καλωσορίζει τρία νέα μέλη της και υποδέχεται την έκθεση τους με τίτλο "ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ", στον χώρο της.  Οι  χαράκτριες Στέλλα Βαρδάκη, Λία Μπλιούμη και Μαρίνα Μπόμπου παρουσιάζουν χαρακτηριστικά έργα από τη δουλειά τους δίνοντας η κάθε μία ξεχωριστά το δικό της χαρακτικό αποτύπωμα..

Το Σάββατο 18/11/2023 και ώρα 12:00 - 14:00 η ΕΕΧ είχε την τιμή και την χαρά να φιλοξενεί στον χώρο τέχνης ΕΚΤόΣ, την καθηγήτρια χαρακτικής, του τμήματος Εικαστικών Τεχνών, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Κα Κώτσιου Ντίνα, παρουσιάζοντας στο κοινό τη διάλεξη με τίτλο: "Η Ιστορία της…

Open Call 2023 – ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΑΝΙΔΑ

H Ένωση Eλλήνων Xαρακτών απευθύνει ανοικτό κάλεσμα για μια έκθεση χαρακτικής στο χώρο της, στο ΕΚΤόΣ. Η έκθεση αυτή θα ξεκινήσει με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Στην περίπτωση των αυξημένων συμμετοχών θα πραγματοποιηθούν δύο εκθέσεις. 

Θέμα : «Οικιακή Πανίδα»

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος το προγραμματισμένο εργαστήριο ξυλογραφίας στις 21/10, επαναλήφθηκε στις 04/11 και ώρα 13:00 - 15:00, στον χώρο τέχνης ΕΚΤόΣ της ΕΕΧ. Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε καθώς και για τις συμμετοχές που συνεχώς αυξάνονται.
Η ροή του εργαστηρίου ήταν ομαλή. Παρουσιάστηκε η…

Εργαστήριο 2 - "Ξυλογραφία ενηλίκων"/ Πάνος Πριστούρης

Σε συνέχεια της ροής του εκπαιδευτικού προγράμματος "PLAY TIME: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ", και στα πλαίσια της ατομικής έκθεσης χαρακτικής του Πάνου Πριστούρη "ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ", το Σάββατο 21/10 και ώρα 12:00 - 14:00, ολοκληρώθηκε το εργαστήριο ξυλογραφίας ενηλίκων με επιτυχία.
Με κατάλληλη προετοιμασία, έμπνευση και ώθηση…

Βάσω Κατράκη (1914 – 1988) – Χαρακτικό “Κοπέλα με παιδί” - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΩΡΕΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΩΡΕΑΣ

Αθήνα 12/10/2023

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών ευχαριστεί θερμά την κυρία Ιωάννα Δεσποτίδη (Μαριάννα Κατράκη), για την προσφορά στην Ε.Ε.Χ.…

test