Εργαστήριο 4: “Μεταποίηση με την τεχνική της χάραξης Κινηματογραφικού Φιλμ” / Βάντα Μαυροειδή

Το Σάββατο 02/12 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε στον χώρο τέχνης ΕΚΤόΣ, της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, παρουσίαση με θέμα: “Μετασχηματισμός Αρνητικού – Θετικού” καθώς και εργαστήριο Μεταποίησης με την τεχνική της χάραξης κινηματογραφικού φιλμ. Εισηγήτρια της δράσης ήταν η εικαστικός και χαράκτρια Βάντα Μαυροειδή.

Η Βάντα Μαυροείδη μας άνοιξε ένα παράθυρο. Η χάραξη του κινηματογραφικού φιλμ ή και του φωτογραφικού είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει τους εικαστικούς από την αρχή των οπτικοακουστικών μέσων, και η χρήση τους στην παραγωγή ενός έργου τέχνης . Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν φιλμ και animation από εικαστικούς που είχαν πραγματοποιηθεί το 1958. Παρουσιάστηκαν χειροκίνητες μηχανές προβολής, όπου μέσα από αυτές, παρουσίασε τη προσωπική της δουλειά που αφορά χαράξεις πάνω σε φιλμ, εμπνευσμένα από τον Γκόγια.

Ως εισηγήτρια, ενέπνευσε αυτό το πάθος του παιχνιδιού και της αναζήτησης , ώστε οι συμμετέχοντες να πάρουν στα χέρια τους ένα κομμάτι φιλμ, και ένα νυστέρι, μέσω των οποίων ρίχτηκαν στη μαγεία του χαρακτικού παιχνιδιού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε υλικό από το εργαστήριο:

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες δράσεις μας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προγραμματισμένη διάλεξη της Κας Σόφυ Παπαδοπούλου με θέμα “Η Χαρακτική και οι Νέες Τεχνολογίες”, αναβάλλεται.

ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο: ektos@haraktes.gr

**Με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *