Έκθεση χαρακτικής αποφοίτων του Εργαστηρίου Χαρακτικής του τμήματος ΕΤΕΤ της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων φιλοξενεί μια εξαιρετική έκθεση αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της  Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι εκπόνησαν τις διπλωματικές τους εργασίες στο Εργαστήριο Χαρακτικής του ανωτέρω Τμήματος. Η έκθεση, που σηκώνει την αυλαία της δημιουργικής τέχνης, παρουσιάζει τις δημιουργίες των αποφοίτων και των διδασκόντων του εργαστηρίου.

Όπως γράφει στον κατάλογο η Επίκουρη Καθηγήτρια Χαρακτικής κ .Ράνια Σταθοπούλου:
«(…) Η τέχνη είναι, λοιπόν, ένα παιχνίδι. Έχει κάτι από τη χαρά και την έκπληξη του παιχνιδιού. Γίνεται με σοβαρότητα αλλά όχι με σοβαροφάνεια. Απαιτεί την δημιουργική χαρά, την αφοσίωση και την εγρήγορση. Στη Χαρακτική τέχνη υπάρχει η χαρά της χάραξης, αυτή η χαρά του παιχνιδιού και της χειρωνακτικής αφοσίωσης ενώ η εκτύπωση επιφυλάσσει πάντα το στοιχείο του αναπάντεχου και της έκπληξης. Στην παρούσα έκθεση, οι δημιουργίες των φοιτητών αναδεικνύουν τον πλούτο της χαρακτικής τέχνης, αντικατοπτρίζοντας μια διαλεκτική διαδικασία όπου η έμπνευση τροφοδοτείται από το αναπάντεχο και το παιχνίδι της δημιουργίας.»

Η έκθεση προβάλλει τις τεράστιες δυνατότητες της χαρακτικής τέχνης μέσα από τα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, αντικατοπτρίζοντας την σημαντική καλλιτεχνική παραγωγή του εργαστηρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την έμπνευση που τροφοδοτείται από το αναπάντεχο και το παιχνίδι της δημιουργίας.

**Πληροφορίες Έκθεσης:**

– **Ημερομηνία Έναρξης: 26 Νοεμβρίου 2023
– **Διάρκεια: 26 Νοεμβρίου 2023 έως 11 Φεβρουαρίου 2024
– **Ωράριο Πινακοθήκης:
Δευτέρα – Πέμπτη: 08:00 – 15:00, Παρασκευή: 08:00 – 21:00, Σάββατο: Κλειστή, Κυριακή: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00
-**Διεύθυνση Πινακοθήκης: Αδαμάντιου Κοραή 1, Ιωάννινα, 45444

**Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:
Γιώργος Βασιλείου, Άννα Γιαμαλή, Ιωάννα-Υπατία Γραμματικοπούλου, Αννίτα Δημητρίου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Letizia Innesto, Αθηνά Κακάβα, Σοφία Καμάρα, Παναγιώτα Μαστοράκη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Θεοδώρα Παπαγγελούτσου, Αγαθή Παππά, Ευαγγελία Πασσιά, Παναγιώτης Πριστούρης, Ειρήνη Ράπτη, Ηλιάνα Σιάργκα, Αγαθή Σιόλου, Ματίνα Τασατζή, Δημητρούλα – Ραφαηλία Τεκτονίδου, Χριστίνα Τριανταφύλλου, Δήμητρα Τρουπή, Άννα Τσερνένκο, Βενετία Υφαντίδου, Χριστόδουλος Γκαλτέμης, Ράνια Σταθοπούλου, Γιάννα Καλογιάννη, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *