Αγγελόπουλος Χρήστος
ΙΔΕΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Πρόθεσή μου είναι η δημιουργία ιδεογραμμάτων, προκειμένου να, υποβάλλουν έναν συμβολικό κώδικα και να ορίσουν μια προσωπική ψυχογεωγραφία . Οι φόρμες προκύπτουν από την αποδόμηση και τoν επανασχεδιασμό κατόψεων πόλεων. Οι
συνθέσεις χαρακτηρίζονται από τις αντιθέσεις των πόλεων: διαστολή –συστολή, μεγέθυνση- σμίκρυνση, φώς-σκιά, σιωπή-θόρυβος, εσώγλυφο-εξώγλυφο, στερεότητα-ρευστότητα, πλήρες-κενό κ.τ.λ. Ο συνδυασμός , χαρτών, αρχιτεκτονικών σχεδίων , την μνημονική ανάκληση , την δυναμική χειρονομία και ο διάλογος παραδοσιακών μεθόδων χάραξης με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, συνθέτουν στη χαρακτική μήτρα, ίχνη νέων Ιδεατών Πολιτειών.
Αννιτσάκης Οδυσσέας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Γνώρισε την χαρακτική στο Oldenburg της Γερμανίας από το
1996 έως το 1999. Είναι τακτικό μέλος της ¨Ένωσής Ελλήνων Χαρακτών και μέλος του
Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας έχει διατελέσει μέλος του Σώματος Κριτών στο
ΕΕΤΕ. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε τρεις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα με έργα κυρίως
χαρακτικής, ζωγραφικής,γλυπτικής και φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών
εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές του Μουσείου Γ.Ι.
Κατσιγρά στην Λάρισα, της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης και σε πλήθος
Ιδιωτικές συλλογές.
Ανούση Ρένα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. και με δάσκαλο τον Γιάννη Κεφαλληνό.
Πήρε δίπλωμα θεωρητικών με άριστα και έπαινο στην έγχρωμη ξυλογραφία.
Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός τέχνης από το 1966-2001 στη Μέση & Ανωτάτη εκπαίδευση, έχει διδάξει “Ειδική Διδακτική Τέχνης” στα ΠΕΚ Αθηνών και Ανατολικής Αττικής, στους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων.
Αντωνιάδη Ειρήνη
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι Πτυχιούχος Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ της Αθήνας απ όπου αποφοίτησε το 2001.Συνέχισε τις σπουδές στη Χαρακτική στην École Nationale des Arts Visuels de la Cambre στις Βρυξέλλες όπου σπούδασε με Υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.
Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.
Αρφαράς Μιχάλης
Ο Μιχάλης Αρφαράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Πέρασε όμως τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στην ελληνική επαρχία. Ο κόσμος των εικόνων που τότε είλθε σε επαφή ήταν, εκτός από τα εικονογραφημένα σχολικά βιβλία, οι εκκλησιαστικές αγιογραφίες και ο κόσμος του θεάτρου σκιών.
Άτγουντ Τζούντυ
Από την αρχική σχεδίαση της πλάκας στην τελική εκτύπωση, η διαδικασία της χάραξης, ακολουθεί μια διαδρομή όπου περίπλοκες γραμμές, σημάδια και τόνωση της αντίθεσης αφηγούνται τη μυστηριώδη ιστορία της δημιουργίας. Η Judy Attwood ήρθε στην Ελλάδα από την Αγγλία τη δεκαετία του '80, είναι μέλος της ΕΕΧ και ασχολείται με την εκπαίδευση του IB Visual Arts στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολέγιο Ψυχικό.
Βαλέρη Αντιγόνη
Η Αντιγόνη Βαλέρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο εργαστήριο του Βασίλη Κορκόβελου, (1987-92) και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Deree College (1987-92). Συνέχισε τις σπουδές της στο Chelsea College (1994-1997) και στο Wimbledon School of Art από όπου και πήρε πτυχίο Ζωγραφικής (1997-2000). Το 2001 γύρισε στην Αθήνα. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην Χαρακτική στο Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών με τον Pino Pandolfini και την Δήμητρα Σιατερλή.
Βασιλάκου Αργυρή
Η Αργυρή Βασιλάκου σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. στο Β εργαστήριο με καθηγητή τον Χ.Μπότσογλου,1995-2000 και χαρακτική στο ΄Β εργαστήριο με καθηγητές τους , Β.Τσαλαματά και Α. Πειρουνίδη 2010-2014. Υποτροφία: Σπουδών έτους στη ζωγραφική ,1996-1997. Συμμετείχε στο Πρότζεκτ Ιstanbul - Rethinking The Palimpsest City των Mimar Sinan Fine Arts University – B Εργαστήριο Χαρακτικής A.Σ.Κ.Τ και Τuncer Camakli Architects στην Κωνσταντινούπολη, 2014. Έχει επιμεληθεί και οργανώσει εικαστικές εκθέσεις 2011-2016.Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και επήρε μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .
Βελέτζας Λευτέρης
Ο Λευτέρης Βελέτζας γεννήθηκε στο Βόλο το 1989. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Accademia di Belle Arti di Firenze και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ. Η καλλιτεχνική του ενασχόληση αφορά ιδιαίτερα τη χαρακτική και τη φωτογραφία ενώ μελετά τον τρόπο πρόσληψης του έργου τέχνης σε σχέση με το προσωπικό βλέμμα του παρατηρητή.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, εικαστικές δράσεις και φεστιβάλ τέχνης.
Βογδοπούλου Καληάνθη
Η Καληάνθη Βογδοπούλου γεννήθηκε στα Πετρανά Κοζάνης. Είναι Χαράκτρια, απόφοιτος από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει δείξει έργα της σε μία ατομική έκθεση, και πολλές ομαδικές εκθέσεις και projects. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.
Γκιούρα Τάνια
"Προσπαθώ να κινούμαι στα πλαίσια της αφαίρεσης και τα φορμαλιστικά μέρη από τα οποία αποτελείται το έργο να έχουν μια κινητικότητα -ρευστότητα . Ανά πάσα στιγμή μπορεί να μεταβληθεί μιας και στη χαρακτική έχουμε ανοιχτές προτάσεις με ανοίγματα τέτοια που οδηγούν στην διερεύνηση μεθόδων και εντέλει στην ίδια την έκφραση καθώς και σε νέες οπτικές κατευθύνσεις . Ξεκινώντας λοιπόν μια διαδικασία σημειώσεων-ενδείξεων στη μήτρα και αυτό είναι και το ενδιαφέρον στη χαρακτική ,φτάνουμε να δομούμε ένα χαρακτικό ή να το οδηγούμε στην αποδόμηση του."
Δρογώση Τάνια
Η Τάνια Δρογώση γεννήθηκε στην Αθήνα.Παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής στο Εργαστήριο της Ειρήνης Κουτρίδου και της εικαστικού Ράνιας Καπελιάρη ,μαθήματα χαρακτικής στο «ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ» με δασκάλους τη Δήμητρα Σιατερλή και τον Pino Padolfini. Είναι μέλος στo “ Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος” και στην “Ένωση Ελλήνων Χαρακτών”.Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε τρείς ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.
Γκαραβέλα Βασιλική
Η Βασιλική Γκαραβέλα γεννήθηκε στην Ελάτη Κοζάνης. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. στην Αθήνα(1991-1996) με δασκάλους τους Ν. Κεσσανλή και Ρ. Παπασπύρου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS (1995) παρακολούθησε το τμήμα ζωγραφικής στην Ecole Superieure de Beaux Arts στο Παρίσι, με καθηγητή τον κ. Carron.
Ολοκληρώνει τις σπουδές της στην χαρακτική στο εργαστήριο του Μ. Αρφαρά στην Α.Σ.Κ.Τ. στην Αθήνα.
Εργάζεται στην Μέση Εκπαίδευση ως εικαστικός.
Έχει επίσης σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο(1979-1983).
Γεωργά Ματίνα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.
Ξεκίνησε τις σπουδές μου στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης το 2000,όπου και γνώρισε τον μέντορά μου Stanislav Marijanovic, o οποίος αποτέλεσε την κύρια επιρροή στην απόφαση της να ασχοληθώ με τη χαρακτική λίγα χρόνια αργότερα.
Από το 2001 μέχρι το 2006 σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον κ.Αναστάσιο Χριστάκη.
Το 2010 τελείωσε και το δεύτερο πτυχίο στον τομέα της χαρακτικής με επιβλέποντες τους κ.Βίκυ Τσαλαματά και κ.Μιχάλη Αρφαρά.
Επιπλέον εργάζεται ως σκηνογράφος στο θέατρο και διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες

Δερβίσογλου Ελένη
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών: Ζωγραφική, Αγιογραφία, Ψηφιδωτό και Χαρακτική. Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών
Δεσεκόπουλος Νίκος
Γεννήθηκε στον Πειραιά όπου ζει και εργάζεται.
Ζούνιτς Μίλαν
Γεννήθηκε το 1940 στο Ντομπροσέλιτσα (Καλοχώρι) του Ζλάτιμπορ της Σερβίας της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Τελείωσε το 1965 το τμήμα Χαρακτικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου, στην τάξη του Μπ. Καράνοβιτς. Το 1967 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές κοντά στον ίδιο καθηγητή

Καμαλακίδου Κορίνα
Κάποια από τα κύρια θέματα που με απασχολούν είναι η δημιουργία φορμαλιστικών συνθέσεων μέσα από την παρατήρηση διάφορων αντικειμένων που υπήρχαν γύρω μου, όπως και η ανακατασκευή και ανασύνθεσή τους και έπειτα η μεταφορά τους στην χαρακτική. Σε μερικά από αυτά τα τυπώματα, το θέμα μου είναι η ανθρώπινη μορφή είτε κάποιο μέρος του σώματος. Αντιθέτως, σε κάποια άλλα επικεντρώνομαι περισσότερο στην σύνθεση και την απόδοση μιας ιδέας παρά στην αποτύπωση κάποιου συγκεκριμένου οπτικού αντικειμένου. Αυτή η πορεία πειραματισμού σε διάφορα θέματα και μέσα αντίστοιχα, με βοήθησε να καταλήξω τελικά στις φορμαλιστικές συνθέσεις της πτυχιακής μου, η οποίες δημιουργήθηκαν με αφορμή τους όγκους διάφορων πετρωμάτων, την παρατήρηση, σχεδίαση τους και έπειτα μετατροπής τους.
Κατσαδιώτης Χριστόφορος
Με τα χαρακτικά του ο Κατσαδιώτης δημιουργεί έναν, μάλλον καυστικό, διάλογο μεταξύ έργου και θεατή, σε σχέση με τα τεκταινόμενα ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι των έργων, το ειρωνικό «Ρομαντικό Δείπνο» στο Σηκουάνα, «Τέλος», «Καρτ Ποστάλ: Από Ελλάδα με αγάπη», «Πάρτι», «Ο Καραγκιόζης αντιστέκεται», «Ημέρα των Ερωτευμένων» κ.α.

Κεφαλληνός Γιώργος
Κομπατσιάρη Μαρία
Η Μαρία Κομπατσιάρη, είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σαν εικαστικός ενεργοποιείται από το 1980.
Κότσαρης Μιχάλης
Ο zωγράφος και Xαράκτης Μιχάλης Κότσαρης, γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Σπούδασε Φιλολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1998, δημιούργησε τον πρώτο εικαστικό χώρο στην πόλη του, την Αίθουσα Τέχνης "Έργω 1998", μαζί με τον αδερφό του Χαράκτη και ζωγράφο, Γρηγόρη Κότσαρη. Εκτός από τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με την Αγιογραφία - έργα του βρίσκονται σε Ναούς, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Συμμετέχει στο διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα της Mail Art -IUOMA. Η Χαρακτική είναι σήμερα η κύρια ενασχόλησή του. Eίναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Βάσως Κατράκη-Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών.
Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "Ευανθία Καρβέλη".
Πρόεδρος από το 2018 του ιστορικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό".
Επίτιμο μέλος του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλικού.
Εχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και δεκάδες ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το 2009 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην IX International Biennale, Aqui Prise- Aqui Therme, στην Genova της Ιταλίας. Έργα του βρίσκονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/λης, στο Αrt Center της Νέας Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στο Μεσολόγγι, στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, στο Van Abbe Museum στο Αιντχόβεν της Ολλανδίας, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσσολόγγι, στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, στην Πινακοθήκη Χαρακτικής Ζίτσας Ιωαννίνων, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Συλλογή Μανώλη Διπλαράκη-Ηράκλειο Κρήτης, Συλλογή Χαρακτικών έργων Γ. Παπακωνσταντίνου, Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης Δημήτρη Παπαγεωργόπουλου κ.α.)
Κουμαντάκη Δήμητρα
Σπούδασε στην Σχολή Βακαλό Διακοσμητική, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, Ζωγραφική και Χαρακτική απ΄όπου αποφοίτησε με Αριστα.
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακή καλλιτεχνική εργασία ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ.(Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ).
Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς συναντήσεις (εργαστήρια) και σε συνέδρια.
Είναι μέλος της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών και του Ε.Ε.Τ.Ε.
Κρίσικο Κλέβες
Γεννήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας
Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας:
1991-1996, ζωγραφική με τον Τ. Πατρασκίδη και σκηνογραφία με τον Γ.Ζιάκα
2008-2012, χαρακτική με τους Μ.Αρφαρά. Γ. Γουρζή, Μ. Σχοινα, Ν.Κώτσιου.
Έχει εργαστεί ως ενδυματολόγος και σκηνογράφος.
Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Αλβανία, ενώ από το 1994 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς Μπιενάλε και Τριενάλε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει λάβει μέρος σε τέσσερα Διεθνή Συμπόσια.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.
Κωνσταντάκου Αναστασία
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε, σπούδασε και ζει στην Αθήνα.
Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών,
εργαστηρίου Ζωγραφικής του Γ. Μόραλη,
καθώς και του εργαστηρίου Σκηνογραφίας, του Β. Βασιλειάδη.
Κώτσιου Ντίνα
Η Κώτσιου, γεννήθηκε στη Γερμανία και σπούδασε Χαρακτική στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας με μεταπτυχιακές σπουδές Λιθογραφίας, στο Tamarind Institute New Mexico, Albuquerque, USA. Έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα 11 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται σαν Λέκτορας στην Α.Σ.Κ.Τ. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές, δημόσιες συλλογές και πρεσβείες.
Μαρτ Κάτι
Γεννήθηκε στο Κίελο, μεγάλωσε στο Flensburg
1975 - 83 Σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Braunschweig (Ειδικότητες: Ζωγραφική και Χαρακτική)
Από το 1983 Αναθέσεις διδασκαλίας των εικαστικών τεχνών και της επιστήμης της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Braunschweig και στο Πανεπιστήμιο Hildesheim
Από το 1978 συμμετέχει σε εκθέσεις στην Γερμανία και σε άλλες χώρες, αντιπροσωπεύσεις σε διεθνείς Biennale χαρακτικής, πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και δημόσιους εκθεσιακούς χώρους. Μεγάλος αριθμός έργων της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές καθώς και σε μουσεία

Μαρίνα Μαραβελάκη
Μαυροδόγλου Βαλεντίνη
Η προσωπική µου δουλειά τοποθετήτε στην εικονική υφη διαφόρων
υλικών. Κυρίως εστιαζώ σε ανθρωποκεντικές απεικονίσεις και ουτοπικά /
ονειρικά περιβάλλοντα και πλάσµατα. Ως ζωγραφος και χαρακτρια οι υφες
παρεκλινουν προς διαφορετικες κατευθυνσης ανάλογες αυτών. Βρίσκω την
ελευθερία στην ακουαρέλα και την στιβαρότητα της γραµµής στην χαρακτικη,
αλλα και στις δυο περιπτώσεις το µελάνι είναι αυτό που µε καθοδηγεί. H
σκληρότητα και αυστηρότητα των µοτίβων σε απόλυτη εναλλαγή µε την
ρευστότητα του µελανιού και της ακουαρέλας ειναι η ισορροπια που αποζητω.
Μαυροειδή Βάντα
Γεννημένη στο Βόλο το 1980. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. το 2004 και από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. το 2011 με κατεύθυνση ζωγραφική και με καθηγητές τον Κ.Μορταράκο και τον Γ.Τσακίρη. Στον τομέα των πολυμέσων είχε την επικουρική συμβολή του Μπάμπη Βενετόπουλου. Παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής με καθηγητές τον Ξ.Σαχίνη και Μ.Γιανναδάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σκηνογραφίας, σκηνοθεσίας και ενδυματολογίας στο τμήμα θεατρικών σπουδών Α.Π.Θ. και το διατμηματικό μεταπτυχιακό της αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ. “προστασία συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων και έργων τέχνης”.
Από το 2011 ασχολείται με την εκπαίδευση
Μαχαιρίδη Ευστρατία
Υπάρχει στα λατινικά μια λέξη για τούτη την πληγή, για τούτη την αμυχή, για τούτο το σημάδι που κάνει ένα αιχμηρό εργαλείο, η λέξη punctum. Αυτή ταιριάζει ακόμα καλύτερα για να αποδώσει τη διαδικασία που ακολουθώ για την απόδοση των μορφών, αφού αναφέρεται στην ιδέα της στίξης κι αφού οι εικόνες για τις οποίες θέλω να “μιλήσω” μοιάζουν πραγματικά εστιγμένες από τούτα τα ευαίσθητα σημάδια. Επιλέγω τη λέξη punctum για να περιγράψει την ουσία των εικόνων , που δεν είναι άλλη από προσωπικά σημεία εκφραστικής στίξης.
Μικρού Αναστασία
2016: Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών & εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.
2014-2016:διετές μεταπτυχιακό του πανεπιστημίου Paris8, με τίτλο «Art Contemporaine&Nouveaux Media», Παρίσι.
2007-2012: αποφοίτησε με ‘Αριστα’ από τη Σχολή Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
2006: Λύκειο Αναβρύτων, Δημοτικό-Γυμνάσιο Ουρσουλινών
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις Ελλάδα και εξωτερικό
Μονογυιός Γιάννης
Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1965. Το 1984 κάνει σπουδές γλυπτικής με την βοήθεια του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παλιάν, στα πλαίσια της εικαστικής ομάδας «Πολυεργαστήρι». Αργότερα, παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου με τον ίδιο καλλιτέχνη. Από το 2009, με παρακίνηση του χαράκτη Ruud Matthes παρακολουθεί για τρία χρόνια σχολή χαρακτικής με δάσκαλο τον Δημήτρη Καρλαφτόπουλο- στο Κέντρο Χαρακτικής Ήλιος . Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ). Έχει παρουσιάσει 4 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μπακάλου Αλεξάνδρα

Μπενάκη Πολυτίμη - Μαρία
Μπλιούμη Λία
Η Λία Μπλιούμη γεννήθηκε στην Ελασσόνα. Σπούδασε Ζωγραφική και Χαρακτική και αποφοίτησε με άριστα και από τις δύο κατευθύνσεις. Από το 2017 διδάσκει ως μέλος Ε.ΔΙ.Π. στον Τομέα Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη σύγκλιση τέχνης και επιστήμης και ειδικότερα τη σχέση της Βιολογίας με τη Χαρακτική. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στη Γκαλερί Αδάμ και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έχει λάβει πέντε διακρίσεις σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς και Μπιενάλε. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.
Μπογιατζής Δημοσθένης
Ο Δημοσθένης Μπογιατζής γεννήθηκε το 1986 στη Αθήνα. Το 2016 αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Το 2017 σπούδασε με υποτροφία του ιδρύματος ΝΕΟΝ και απέκτησε πτυχίο μεταπτυχιακού στη Σχολή Καλών Τεχνών της Γλασκώβης. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.
Ξυλά - Ξαναλάτου Ίρις
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1951 μετέβη στην Αγγλία όπου πήγε σχολείο και μετέπειτα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ινστιτούτο Froebel, όπου ειδικεύτηκε στη ζωγραφική και στη μεταξοτυπία. Έργα της συμπεριλαμβάνονται σε διάφορες εκδόσεις παγκοσμίως, έχει λάβει διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς όπως το αργυρό μετάλλειο από την πόλη του Παρισίου το 1998, και αποτελεί μέλος διεθνών οργανισμών, του ΕΕΤΕ, και της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών. Έργα της εκτίθενται μόνιμα σε μουσεία, οργανισμούς και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. Έχει κάνει πάνω από είκοσι ατομικές εκθέσεις σε διάφορα ευρωπαικά κράτη και έχει λάβει επίσης μέρος σε πάνω από εκατό ομαδικές εκθέσεις διεθνώς.
Παντολφίνι Πίνο
Eικαστικός καλλιτέχνης, γεννήθηκε στη Gambettola [Cesena] της Ιταλίας το 1947. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπολώνια [1969-1974], Xαρακτική και Γλυπτική στα εργαστήρια των Mario και Carlo Leoni ,αντίστοιχα.
Ιδαίτερη δραστηριότητα στο χώρο της Χαρακτικής. Το 1977 ιδρύουν με τη Δήμητρα Σιατερλή, το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών, ένα ανοιχτό εργαστήριο πού συνεργάζεται με καλλιτέχνες, οργανισμούς ,γκαλερί καί μουσεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σημαντική δραστηριότητα σέ μεγάλες εγκαταστάσεις–γλυπτά σε εσωτερικούς και έξω χώρους, Εκθέτει, από το 1974, σε γκαλερί και Μουσεία.
Παπαδοπούλου Σόφυ
ΣΠΟΥΔΕΣ:
1997-2002 : Χαρακτική, Β´ Εργαστήριο Χαρακτικής, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.
2001: Πρόγραμμα Erasmus, Universidad de Barcelona, Ισπανία.
2002-2005: Ζωγραφική, Γ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.
2005-2007: ΠΜΣ Ψηφιακές Μορφές Τέχνης, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.
2006–2008: Υπότροφος ΙΚΥ, ειδίκευση στη Χαρακτική, εκπόνηση καλλιτεχνικού έργου, Β’ Εργαστήριο Χαρακτικής, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.
Πετροπούλου Δημητράκη Μιμή
Σπούδασε Χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (1969-1973) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Γραμματόπουλο. Πήρε Έπαινο στην έγχρωμη ξυλογραφία. Διακόσμηση εσωτερικών χώρων στη Σχολή Δοξιάδη με καθηγητή το Σπύρο Βασιλείου
Δίδαξε ιστορία της Τέχνης, σχέδιο και ζωγραφική στο Γυμνάσιο/Λύκειο Αναβρύτων, εργάστηκε ως εξεταστής στις εξετάσεις για την Αρχιτεκτονική Σχολή, και έχει δημοσιεύσει άρθρα για την εκπαίδευση και τα καλλιτεχνικά μαθήματα στην επιθεώρηση Εικαστική Παιδεία. Επίσης είναι εκλεγμένο μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έδειξε έργα της σε πάνω από 20 ομαδικές και 3 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πριστούρης Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Πριστούρης γεννήθηκε στη Μεσσήνη. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κατεύθυνση τη Ζωγραφική. Από την πρώτη στιγμή, η χαρακτική και ο τομέας του printmaking κέντρισε το ενδιαφέρον του. Πειραματίστηκε και συνδύασε μοντέρνες με παραδοσιακές τεχνικές εκτύπωσης και χάραξης. Το 2020, επέλεξε να υλοποιήσει την επιχειρηματική ιδέα που αφορά στο συγκερασμό της τέχνης και της πολιτισμικής προσβασιμότητας μέσω του προγράμματος Erasmus for Young Entrepreneurs στην Ιταλο-ελληνική πολιτιστική οργάνωση για την εκπαίδευση “Microkosmos”. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής Εικαστικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, καθώς και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με ατομικές και συμμετοχικές εκθέσεις.
Για τον ίδιο, η τέχνη της χαρακτικής αποτελεί μια δημιουργική διέξοδο, όπου η οπτική και η παρατήρηση αλλάζουν, μεταμορφώνονται και εκφράζονται στην χαρακτική επιφάνεια με τελείως διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τη συνηθισμένη οπτική αντίληψη που έχουμε όσον αφορά στο περιβάλλον μας. Κάθε έργο διηγείται τη δική του ιστορία και παράλληλα αποτελεί ένα συναισθηματικό πορτρέτο του.
Προβατά Έλενα
Γεννήθηκε στην Kέρκυρα.. Το 2007 εισήχθη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τ.Ε.Ε.Τ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας απ’ όπου και αποφοίτησε το 2012 με καθηγητές τον Γιάννη Καστρίτση στην ζωγραφική και τη Δήμητρα Σιατερλή στην χαρακτική. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς ζωγραφικής και χαρακτικής, δράσεις σαν μέλος της ομάδας ΕΝ ΦΛΩ καθώς και συνεργασία με το εργαστήριο- ομάδα ΗΕ ΗΕ art δράσεις με πηλό- (Θεσσαλονίκη).

Προβατίδου Μαρίνα
Γεννήθηκα το 1978 στην Θεσσαλονίκη.
Aποφοίτησα από την Aνώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2008 στο τμήμα ζωγραφικής με καθηγητές τους Τσαλαματά, Χαραλάμπους, Αρβανίτη, Ψυχοπαίδη, Κώτσιου, Bούτσα, Ντενίση.
Αποφοίτησα από το τμήμα Χαρακτικής το 2015 με καθηγητές τους Τσαλαματά Βίκυ, Άκη Πειρουνίδη.
Ρόκος Στέφανος
Ο Στέφανος Ρόκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.
Από το 1995 έως το 2000 σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Τ. Πατρασκίδη. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής στο εργαστήριο του Γ. Μήλιου. To 1999 παρακολούθησε μαθήματα λιθογραφίας στην Ecole Natiolale Superieure des Beaux-Arts στο Παρίσι στο εργαστήριο του M.Potier με το πρόγραμμα Erasmus. Το 2002 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην μεταξοτυπία από το Wimbledon School of Art του Λονδίνου, όπου φοίτησε με υποτροφία του ιδρύματος Προποντίς. Από το 2005 έως το 2007 ήταν υπότροφος του ΙΚΥ για την εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου.
Σιατερλή Δήμητρα
Η Δήμητρα Σιατερλή πιστεύει ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να δίνει το παρόν στην εποχή του και να έχει λόγο, με τη στάση και το έργο του, στα κοινωνικά φαινόμενα και στις εξελίξεις του κόσμου που τον περιβάλλει.
Εκθέτει έργα της απο το 1975, σε 35 ατομικές παρουσιάσεις και συμμετέχει σε ομαδικές ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Εργα της βρίσκονται σε ιδωτικές και δημόσιες συλλογές της Ελλάδας και της Ιταλίας. Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας «Κέντρου Χαρακτικής», της Ένωσης Ελλήνων Χαραρακτών, της ομάδας «Εν Φλω» και της ομάδας

Αμαρυλίς Σινιόσογλου
Σταυρακαντωνάκης Νίκος
Οι γραμμές γεννιούνται από την κίνηση του χεριού. Διαγράφουν τροχιές και πορείες κάποιας δύναμης, άλλοτε ως περίγραμμα και άλλοτε ως κύριο στοιχείο. Ανάλογα με την κατεύθυνση, το πλήθος, την ένταση, τη θέση, το μέγεθος, τη διάσταση, και το πάχος τους, καθώς και τη σχέση τους με το γύρω περιβάλλον τους, δημιουργούν συνθέσεις και προσδιορίζουν τον δικό τους ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αναμνήσεις από ανθρώπους τόπους και γεγονότα μέσα από γραμμές και χρώματα γίνονται εικόνες ήρεμες, σταθερές, απόλυτες , αυστηρές, ανήσυχες, ερωτικές, νοσταλγικές και βίαιες.
Σχοινά Μαίρη
Η Μαίρη Σχοινά γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε Χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αθήνα (1966-1973), στην Εcole Nationale Supérieure des Βeaux Arts, Παρίσι (1976 -1981) και στο New York University, Nέα Υόρκη (1996-1997). Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Χαρακτικής της ΑΣΚΤ όπου δίδαξε (1993-2015). Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 30 ατομικές εκθέσεις και σε περισσότερες από 100 ομαδικές και διεθνείς Μπιενάλε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με δύο βραβεία το 2003 στο Κιότο και το 2009 στην Κρακοβία. Το 2014 συμμετείχε στην έκθεση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Σχορετσανίτη Ράνια
H Ράνια Σχορετσανίτη γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με καθηγητές τον Γ. Ζιώγας στη ζωγραφική και τη Δ. Σιατερλή στη χαρακτική (2009-14). Έχει φοιτήσει με το πρόγραμμα Erasmus για ένα εξάμηνο στο NHL Hogeschool (Netherlands, 2014). Συνεχίζει τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στον τομέα της χαρακτικής με καθηγητές τη Β. Τσαλαματά και Μ. Αρφαρά (2014-18). Κατέχει το Master of Fine Arts (με διάκριση), στο Slade, University College of London, UCL (2015-2017), με καθηγητές τον Ad Allington και Jo Volley.
Τουζλούκωφ Βανέσσα
Η μεταμόρφωση και η αποκάλυψη που συντελείται μέσα από τις τέχνες και η προσέγγιση του κόσμου, της οντότητας και του φαινομένου, με συναρπάζουν και με συνδέουν με τη ζωή.
Μ'ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και η διαίσθηση είναι το κύριο εργαλείο μου. Η δύναμη .οι εκφραστικές δυνατότητες και η ποικιλία των τεχνικών της χαρακτικής μου επιτρέπουν να μπω σε μιά δημιουργική ροή και να εκφραστώ αφήνοντας ίχνη .
Τσερκέζη Θάλεια
1994: Πτυχίο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας ( Κατεύθυνση Ζωγραφικής)
2014:Πτυχίο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (Κατεύθυνση Χαρακτικής)
Τσετουλίδου Αναστασία
Η Τσετουλίδου Αναστασία ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το 1997 αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Το 1998 πήρε δίπλωμα ψηφιακής χαρακτικής από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης όπου συνέχισε τις σπουδές της και το 2001 πήρε τον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών. Έχει κάνει ατομικές και έχει λάβει μέρος σε συλλογικές εκθέσεις.
Τσιτσιντά Αλεξάνδρα
Ο γενικός τίτλος της δουλειάς που παρουσιάζω είναι "New Code". Σ’ αυτή την σειρά παρουσιάζονται ανθρωποκεντρικά έργα χαραγμένα σε ξύλο και λινόλεουμ. Ο άνθρωπος φαίνεται ως κοινωνός μιας δύσκολης κατάστασης είτε οικονομικής είτε κοινωνικής από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει.
Τα μηνύματα κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης μέσω προγραμμάτων δημιουργίας γραμμικού κώδικα είναι άμεσα απαραίτητα και χαρακτηρίζουν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. Λέξεις και φράσεις που είναι κωδικοποιημένες, αρκετά καυστικές και ακριβείς αναφέρονται στην εκδήλωση της οικονομικής κρίσης και το αίσθημα του εγκλωβισμού και του ελέγχου που διέπουν τώρα τον σύγχρονο πολίτη.
Χρησιμοποιώντας το Barcode ως ακατέργαστη πληροφορία, δημιούργησα μια νέα παγκόσμια οπτική γλώσσα, όπου το σύμβολο μεταφράζεται σε ομιλία, αλλά διατηρεί επίσης τη δυναμική ως εικόνα. Η χρωματική λιτότητα και η συχνή χρήση ασπρόμαυρης και έντονης αντίθεσης, το περιορισμένο εύρος χρωμάτων, σε συνδυασμό με την ακρίβεια σχεδιασμού, τονίζουν την εννοιολογική διάσταση των επιλεγμένων θεμάτων, τα οποία συνδέονται με τον συμβολισμό και τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται, αποκαλύπτουν μια διάθεση έρευνας και σκεπτικισμού.
Τσουμάνη Αγγελίνα
Χαρακτικά Μοτίβο
Η παρούσα έρευνα διερευνά τη σχέση μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και του χρωματικού μοτίβου μέσω της χαρακτικής. Ο προβληματισμός πάνω στη σχέση αυτή ξεκίνησε όταν μέσω της παρατήρησης του σώματος, αντιλαμβανόμουν την ποικιλομορφία των χρωμάτων που μπορούσαν να αποδοθούν μέσω των διαφορετικών τεχνικών χάραξης. Το ανθρώπινο σώμα επιλέγεται αρχικά ως ακέραιο και στη συνέχεια γίνεται μία αποδόμηση του ιδίου, κατακερματίζοντας το σε μικρότερα μέρη. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ως στόχο την αποδόμηση και ύστερα την επανασύνθεση του σώματος, με τη χρήση πολλαπλών τεχνικών χάραξης. Πεδίο έρευνας είναι και η επανάληψη του μοτίβου, ξανά και ξανά με τη διαδοχική ένταξη του χαρακτικού χρώματος . Το προσωπικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται στην ιδέα της δημιουργίας χαρακτικών ‘’υφασμάτων’’ –‘’ρούχων’’ με στόχο να περικλείουν το ανθρώπινο σώμα και κατά συνέπεια να το ντύνουν αφήνοντας κενά σημεία τα στοιχεία της επιδερμίδας. Συνεπώς η εικαστική μου πρόταση αναφέρεται στην επαναδόμηση του ήδη αποδομημένου ανθρωπίνου σώματος, αυτή τη φορά με τη μορφή πάζλ και στοιχεία αφαίρεσης, με τεχνικές χάραξης όπως οξυγραφία, collagraph, carborundum, monotype και aquatinta. Τέλος, η μαζική τύπωση των κομματιών σε βαμβακερό χαρτί για την εναρμόνιση του ανθρώπινου ‘’χαρακτικού πάζλ’’, με τη διαδικασία της εκτύπωσης, σε συνδυασμό με το μοτίβο και τα έντονα χρώματα, όπου τα εμπεριχαραγμένα μοτίβα περικλείουν τα νοητά ανθρώπινα μέλη σώματος.
Τσουμάνη Αγγελίνα
Η παρούσα έρευνα διερευνά τη σχέση μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και του χρωματικού μοτίβου μέσω της χαρακτικής. Ο προβληματισμός πάνω στη σχέση αυτή ξεκίνησε όταν μέσω της παρατήρησης του σώματος, αντιλαμβανόμουν την ποικιλομορφία των χρωμάτων που μπορούσαν να αποδοθούν μέσω των διαφορετικών τεχνικών χάραξης. Το ανθρώπινο σώμα επιλέγεται αρχικά ως ακέραιο και στη συνέχεια γίνεται μία αποδόμηση του ιδίου, κατακερματίζοντας το σε μικρότερα μέρη. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ως στόχο την αποδόμηση και ύστερα την επανασύνθεση του σώματος, με τη χρήση πολλαπλών τεχνικών χάραξης. Πεδίο έρευνας είναι και η επανάληψη του μοτίβου, ξανά και ξανά με τη διαδοχική ένταξη του χαρακτικού χρώματος . Το προσωπικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται στην ιδέα της δημιουργίας χαρακτικών ‘’υφασμάτων’’ –‘’ρούχων’’ με στόχο να περικλείουν το ανθρώπινο σώμα και κατά συνέπεια να το ντύνουν αφήνοντας κενά σημεία τα στοιχεία της επιδερμίδας. Συνεπώς η εικαστική μου πρόταση αναφέρεται στην επαναδόμηση του ήδη αποδομημένου ανθρωπίνου σώματος, αυτή τη φορά με τη μορφή πάζλ και στοιχεία αφαίρεσης, με τεχνικές χάραξης όπως οξυγραφία, collagraph, carborundum, monotype και aquatinta. Τέλος, η μαζική τύπωση των κομματιών σε βαμβακερό χαρτί για την εναρμόνιση του ανθρώπινου ‘’χαρακτικού πάζλ’’, με τη διαδικασία της εκτύπωσης, σε συνδυασμό με το μοτίβο και τα έντονα χρώματα, όπου τα εμπεριχαραγμένα μοτίβα περικλείουν τα νοητά ανθρώπινα μέλη σώματος.
Τσουμάνη Αγγελίνα
Φαλκώνης Μιχαήλ
Ο Μιχαήλ Φαλκώνης σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 1990 παρακολούθησε το εργαστήριο Χαρακτικής στο Royal College of Art στο Λονδίνο, (ERASMUS). Συμμετείχε στο workshop “Safer Printmaking” στο Royal University of Fine Arts στη Στοκχόλμη το 1998. Εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Φραγκουλίδου Ράνια
Πρωταρχικό ρόλο στο καλλιτεχνικό της έργο διαδραματίζει συχνά η ανθρώπινη φιγούρα ως σύμβολο ή ενσαρκώνοντας την ιδέα της πολυδιάστατης φύσης της. Τις επαναλαμβανόμενες σχηματικές απεικονίσεις ανθρώπινων σωμάτων, που αρκετές φορές εμφανίζονται σαν χρωματιστές σκιές, πλαισιώνουν οι σφραγίδες-γνώρισμα της Ασιατικής Χαρακτικής, που ενέχουν ρόλο «υπό ιστορίας» και οι γραμματοσειρές- «δάνεια» από αγαπημένους τίτλους βιβλίων, στίχους ή φράσεις, ως υπαινικτικά σχόλια και άλλοτε ως προσωπικοί κώδικες.
Το καλλιτεχνικό της έργο περιλαμβάνει ζωγραφική, σχέδιο, μικτές τεχνικές και κατασκευές.
Βαρδάκη Στέλλα
Η Στέλλα Βαρδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κινείται στον εικαστικό χώρο από το 1981. Συγκεκριμένα έχει σπουδάσει Ζωγραφική, Χαρακτική και Φωτογραφία σε εργαστήρια τέχνης και έχει παρακολουθήσει σεμιναριακούς κύκλους μαθημάτων στην Αθήνα και στην Σεβίλλη. Επί αρκετά χρόνια έχει ασχοληθεί με την Κεραμική και άλλες μορφές τέχνης όπως το μπατίκ, την φυτική βαφή νημάτων και την ταπισερί. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα .
Χρηστάκη Φλοράνς
Σχεδίαζα για να διηγούμαι στον εαυτό μου ιστορίες που δεν μπορούσα να πω με λέξεις. Η διαδικασία της χάραξης και της εκτύπωσης επιβάλει μια μαγική απόσταση ανάμεσα στις προθέσεις και το αποτέλεσμα. Μου αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ τη δυνατότητα αναπαραγωγής που δίνει η έντυπη τέχνη για να δημιουργώ παρόμοιες και συγχρόνως ανόμοιες εικόνες. Θα ήθελα τα έργα μου να προκαλούν κάτι σαν ποιητική συγκίνηση.
Γιαλαμά Βασιλική
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Βασιλική Γιαλαμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 όπου κατοικεί και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο. Από μικρή ζωγράφιζε και παρ’ ότι κατέληξε αλλού ποτέ δεν σταμάτησε να σκέφτεται με εικόνες και να ονειρεύεται μια ταυτότητα διαφορετική. Εκείνη του καλλιτέχνη. Το 1994-1997 παρακολούθησε τον κύκλο μαθημάτων της σχολής Αγιογραφίας του Σπυρίδωνος Καρδαμάκη. Το 2020 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας , στην οποία φοίτησε στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιώργου Χαρβαλιά , Βασίλη Βλασταρά και του Γιώργου Καζάζη όπου ασχολήθηκε με τις τεχνικές του χρώματος και ιδιαίτερα αυτή της ακουαρέλας. Επίσης ασχολήθηκε με την σκηνογραφία με καθηγήτρια την Λίλη Πεζανού.
Εν συνεχεία στη Χαρακτική με δάσκαλο τον Γιάννη Γουρζή, ασχολήθηκε με την ξυλογραφία και το μέταλλο, την οξυγραφία.
Έλαβε μέρος στις ομαδικές εκθέσεις:
Μάρτιο 2017 έκθεση Χαρακτικής, στα πλαίσια του διήμερου φεστιβάλ Μουσικής και ποίησης, «Τριανόν »
Α εργαστηρίου Χαρακτικής τον Δεκέμβριο του 2017 Χώρος Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ
Μάιο του 2018 WEDO Art Project-Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Ιανουάριος 2021 έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στo Ιάσιο της Ρουμανία στο Palatul Culturii Iasi
