20TH CENTURY

Pages: A M Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ


ΤΑΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης με καθηγητή στην Χαρακτική τον Ξένη Σαχίνη.

https://kulturosupa.gr/art-book/-tas10s-44692/

ΤΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Έχει πραγματοποιήσει Σπουδές στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων). Πήρε μαθήματα ζωγραφικής με τον αρχιτέκτονα και ζωγράφο Κ. Παλιάν όπως και μαθήματα ανθρώπινης φιγούρας (μοντέλο) στο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. με υπεύθυνο τον ζωγράφο Αδαμαντίδη Γιάννη. Τελευταία εικαστική έκφραση είναι με τη χαρακτική. Μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος. Έχω λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε έκθεση χαρακτικής στην Ουκρανία.

https://www.topikap.gr/community

ΤΑΣΣΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ)

Χρονολογία: 1914 - 1985
Το 1930, σε ηλικία δεκαέξι ετών, έγινε δεκτός στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής και ζωγραφικής στα εργαστήρια του Θωμά Θωμόπουλου, του Ουμβέρτου Αργυρού και του Κωνσταντίνου Παρθένη. Από το 1933 και μέχρι την αποφοίτησή του από την Σχολή το 1939, παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής στο εργαστήριο του Γιάννη Κεφαλληνού. Το 1938 έλαβε το Βραβείο Χαρακτικής και δύο χρόνια αργότερα, το 1940, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Χαρακτικής. Το 1948 άρχισε να συνεργάζεται με τον Οργανισμό Εκδόσεως Σχολικών Βιβλίων και εικονογράφησε  πολλά βιβλία για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, με πρώτο το Αναγνωστικόν Έκτης Δημοτικού που κυκλοφόρησε το 1949. Το 1948 έγινε καλλιτεχνικός σύμβουλος του λιθογραφείου «Ασπιώτη–Έλκα», και από το 1954 έως το 1967 φιλοτέχνησε γραμματόσημα για λογαριασμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Μαθητής του Γ. Κεφαλληνού
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%82_(%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82)  

ΤΕΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χρονολογία: 1925-2016
Μετά την αποφοίτησή από το εξατάξιο Γυμνάσιο σπούδασε στη Νομική, την οποία όμως εγκατέλειψε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Κατά τον τελευταίο χρόνο της Κατοχής εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, από την οποία αποφοίτησε το 1949, αφού είχε σπουδάσει υπό τους Δημήτριο Μπισκίνη, Παύλο Μαθιόπουλο και Κωνσταντίνο Παρθένη. Αργότερα, χάρη σε υποτροφία, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού το διάστημα (1953-1956), όπου διδάχθηκε χαλκογραφία. Το 1951 διορίστηκε επιμελητής στην έδρα του Ελεύθερου Σχεδίου στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, ενώ το διάστημα 1958-1962 υπήρξε καθηγητής στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο. Το 1958 συμμετείχε στην ίδρυση του Ελευθέρου Σπουδαστηρίου Καλών Τεχνών (μετέπειτα Σχολή Βακαλό), στο οποίο δίδαξε ως το 1976. Εκείνη τη χρονιά εξελέγη καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου παρέμεινε ως το 1991 ενώ το 1989 εξελέγη πρύτανης. Το 1993 έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Πέραν από τη ζωγραφική, ο Τέτσης ασχολήθηκε και με τη χαρακτική, αλλά και με τη δημιουργία τοιχογραφιών σε εκκλησίες και δημόσια κτήρια.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82

ΤΖΕΡΜΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρονολογία: 1954
Σπούδασε γραφικές τέχνες στη Σχολή Βάκαλο. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ.
http://www.nikias.gr/ell/product/%CE%A4%CE%B6%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82

ΤΖΟΛΑΚΗ ΡΕΝΑ

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη στη Ζωγραφική και τον Γιάννη Κεφαλληνό στη Χαρακτική. Με τριετή υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε τις σπουδές της στην Τέχνη της Λιθογραφίας στην Ecole nationale supérieure des beaux-arts του Παρισιού, δίπλα στον καθηγητή Pierre Eugène Clairin του οποίου σύντομα έγινε βοηθός του. Το 1970 συμμετείχε στη Μπιενάλε της Βενετίας καλεσμένη από το αμερικάνικο περίπτερο.
Το 1975 τιμήθηκε από την Ακαδημία των Καλών Τεχνών του Παρισιού με το βραβείο Florence Gould για το λιθογραφικό έργο της.
https://www.toatelietisrenastzolaki.com/

ΤΖΟΥΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Χρονολογία: 1969
Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Τιράνων στο τμήμα ζωγραφικής-χαρακτικής, από την οποία του απονέμει ο τίτλος του Ζωγράφου-Χαράκτη. Ζει και εργάζεται σε ιδιωτικό εργαστήριο στα Ιωάννινα και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας.
https://www.giannena-e.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/ekdiloseis/2biografiko%20Tzoumpas%20Giorgos.aspx

ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ ΠΑΝΟΣ

Χρονολογία: 1950
Σπούδασε ελεύθερο σχέδιο στο εργαστήριο του ζωγράφου Γιώργου Βογιατζή και χαρακτική στο εργαστήριο της χαράκτριας Άριας Κομιανού.
https://galleryomicron.com/artist/tzortzinis/

ΤΗΝΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χρονολογία: 1920-1997
Τεχνική: Ξυλογραφίες Υπήρξε διπλωματούχος της Σχολής Καλών Τεχνών. Στο εργαστήριο του Κωνσταντίνου Παρθένη σπούδασε ζωγραφική, ενώ από τον Γιάννη Κεφαλληνό διδάχτηκε τη χαρακτική. Διακρίθηκε κυρίως για την επίδοσή του στη χαρακτική και στην ακουαρέλα.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82  

ΤΟΜΑΡΑ ΑΝΘΗ

Χρονολογία: 1951-2019
Γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και βιοτεχνία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Είχε εργαστεί στο δευτεροβάθμιο εκπαιδευτικό σύστημα από το 1977, ενώ συνεργαζόταν με το Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Πατρέων, την Κινηματογραφική Λέσχη και άλλους φορείς. Είχε επίσης πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και την Πάτρα και είχε συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
http://www.eete.gr/artist/?artistid=7773

ΤΟΥΓΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χρονολογία: 1922-1994
Σπούδασε αρχικά πολιτικές και οικονομικές επιστήμες και αργότερα ζωγραφική και χαρακτική στην ΑΣΚΤ. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ecole des Beaux-Arts στο Παρίσι με ειδίκευση στην τοιχογραφία και τη ζωγραφική μεγάλων επιφανειών. Παρουσίασε το έργο του σε ατομικές εκθέσεις και πήρε μέρος σε ομαδικές.
http://www.nikias.gr/ell/product/%CE%A4%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82

ΤΟΥΖΛΟΥΚΩΦ ΒΑΝΕΣΣΑ

Αποφοίτησε από τη σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με πτυχία στη ζωγραφική (εργαστήριο Κοκκινίδη, Μπότσογλου) και τη χαρακτική (εργαστήριο Μήλιου, Καζάκου, Τσαλαματά). Έχει ασχοληθεί με διάφορες τέχνες, όπως η φωτογραφία, η βιβλιοδεσία, το ψηφιδωτό η ενδυματολογία, η μουσική και η κηποτεχνία. Έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε διάφορα μέρη του κόσμου.

https://www.art22.gr/%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%89%CF%86/

ΤΟΥΣΕΡ ΓΙΑΡΟΣΛΑΒ

Χρονολογία: 1958
Αποφόίτησε απο το Τεχνολογικό Κολλέγιο Διαφήμισης και Διακόσμησης και συνέχισε της σπουδές του στην Κρατική Σχολή Εικαστικών Τεχνών πενταετούς φοίτησης στην Πράγα, την οποία ολοκλήρωσε το 1986. Εργάστηκε στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού του Beroun με την ιδιότητα του σχεδιαστή και στην συνέχεια λαμβάνει την θέση του προϊσταμένου στο τμήμα σχεδίου του Κρατικού Τυπογραφείου της Πράγας. Απο το 1991 διαμένει στην Ελλάδα και απο τότε ζει και εργάζεται στην Καβάλα. Το 2001 γινεται μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και διακρίνεται έναν χρόνο αργότερα στον πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοτέχνησης σήματος για το Ε.Ε.Τ.Ε. με το δεύτερο βραβείο.
https://jarotuser.wordpress.com/

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΛΕΞΙΑ

Σπούδασε στο τμήμα Χαρακτικής της Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δουλεύει ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα των ψηφιακών εικονογραφήσεων. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους ως σκηνογράφος αλλά και εικονογράφος. Δουλεύει κυρίως με χαρακτική αλλά και τη μείξη αυτής με λοιπές τεχνικές όπως μονοτυπία, φωτομεταφορά, φωτογραφία και ψηφιακή ζωγραφική. Επιπλέον έχει επεκτείνει τις γνώσεις της και στον τομέα της γλυπτικής, κυρίως με ξύλο, αλλά και στον τομέα του παραδοσιακού κινούμενου σχεδίου με καρέ από χαρακτικά μου έργα.

https://www.topikap.gr/community

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΩΡΑ


ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

Χρονολογία: 1997
Σπούδασε στο Τμήμα εικαστικών τεχνών και επιστημών της τέχνης του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Ακολούθησε την εικαστική κατεύθυνση με ειδίκευση στη ζωγραφική και στη χαρακτική.
https://www.topikap.gr/community

ΤΣΑΛΑΜΑΤΑ ΒΙΚΥ

Χρονολογία: 1948
Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Accademia di Belle Arti di Bologna, Ιταλία, Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Perugia, Μaster of Art στη Χαρακτική στη Slade School of Fine Arts στο University College of London, Λονδίνο, Τέχνη του Χαρτιού στο London College of Printing, Λονδίνο, Advanced Digital Printmaking στο Columbia College, Σικάγο, Η.Π.Α. και Οικολογική Χαρακτική στο Edinburg Printmakers Studio, Σκωτία. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
https://vickytsalamata.eu/index.php/cv/

ΤΣΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Χρονολογία: 1920
Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι, στην Ecole des Beaux-Arts (1950-1953). Επιδίδεται ιδιαίτερα στην υδατογραφία. Ασχολήθηκε με τη χαρακτική και τη γλυπτική.
http://www.nikias.gr/ell/product/%CE%A4%CF%83%CE%AC%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82

ΤΣΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Χρονολογία: 1928-1986
Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με δάσκαλους τους Σ. Παπαλουκά και Γ. Μόραλη. Συνέχισε σπουδές λιθογραφίας στην Ecole des Beaux-Arts στο Παρίσι, με δάσκαλους τους M. Briancon και E. Clairin. Στο Παρίσι παρέμεινε μέχρι το 1971. Παρουσίασε έργο του σε ατομικές και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται στην bibliotheque Nationale και στο Musee d’Art Moderne, Παρίσι, στην Π.Δ. Ρόδου κ.α. Εικονογράφησε βιβλία νεοελληνικής και ξένης ποίησης, την ελληνική μυθολογία του Γ. Γεραλή κ.α.
http://www.nikias.gr/ell/product/%CE%A4%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82

ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρονολογία: 1910-1989 Πειραιάς
Σπούδασε στην στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατά τα έτη 1929–1935, με καθηγητές τους Ιακωβίδη, Βικάτο και Παρθένη. Στα χρόνια της Κατοχής, ίδρυσε μια ιδιωτική σχολή ζωγραφικής, όπου φοίτησαν για μικρό χρονικό διάστημα αρκετοί νέοι, που αργότερα έγιναν δόκιμοι ζωγράφοι, όπως ο Κοσμάς Ξενάκης, ο Μίνως Αργυράκης, ο Νίκος Γεωργιάδης, αλλά και η Ροζίτα Σώκου. Το 1967 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι. Το 1982 εγκαινιάστηκε το Μουσείο Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι, στο σπίτι του καλλιτέχνη, που ο ίδιος μετέτρεψε σε Μουσείο παραχωρώντας την προσωπική συλλογή των έργων του. Παράλληλα με τη ζωγραφική και την χαρακτική (οξυγραφία) ο Γιάννης Τσαρούχης ασχολήθηκε με τη θεατρική σκηνοθεσία. Στα πρώιμα χαρακτικά του αξιοποιεί ένα ιδιόρρυθμο σουρεαλιστικό λεξιλόγιο.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%B7%CF%82

ΤΣΑΤΣΑΚΗ - ΠΑΒΛΙΤΣΕΝΚΟ ΕΛΕΝΗ

Χρονολογία: 1958
Παρακολούθησε ελεύθερα μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής και σπούδασε στο Πολυγραφικό Ινστιτούτο της Μόσχας (1977-1986), αποφοιτώντας από το μεταπτυχιακό τμήμα. Ζωγράφος, γραφίστρια και καλλιτεχνική συντάκτρια σε περιοδικά ασχολήθηκε με τη διδακτική της τέχνης και δίδαξε στην Ελλάδα, στη μέση εκπαίδευση, στον ΕΟΜΜΕΧ κ.ά. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Μόσχα, στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Αθήνα. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ.
https://heraklionartgallery.gr/artist/pavlitsenko-tsatsaki-elena/

ΤΣΕΛΕΠΗ ΕΙΡΗΝΗ

Χρονολογία: 1949
Σπούδασε χαρακτική και σκηνογραφία στην ΑΣΚΤ (1971-1976) με δασκάλους τους Κ. Γραμματόπουλο και Β. Βασιλειάδη. Παράλληλα, σπούδασε ιταλική φιλολογία και στη συνέχεια χαλκογραφία στη Βιέννη (Akademie der Bildende Künste , 1976-77) με δάσκαλο τον M. Melcher.
https://www.mstf.gr/artwork-artists/tselepi-eirini-1949/

ΤΣΕΛΙΚΕΡ ΣΕΡΧΑΤ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ

Χρονολογία: 1964
Γεννήθηκε στο Κουρδιστάν Σπουδές: 2001 Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Χαρακτικής 1987-1992 Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ζωγραφική, Χαρακτική
https://www.art22.gr/%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CF%83%CE%B5%CF%81%CF%87%CE%B1%CF%84-%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1%CF%87/

ΤΣΕΛΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Χρονολογία: 1988
Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και τέχνη του βιβλίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Από το το 2017 είναι συνιδρυτής της ομάδας Δρυοκολάπτης, με αντικείμενο την προαγωγή της τέχνης του βιβλίου και της χαρακτικής. Ακόμη δραστηριοποιείται στον τομέα της εικαστικής εκπαίδευσης τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και σε 2 ατομικές. Η τελευταία εκ των οποίον με τίτλο ‘’Πλωτό Δάσος’’ φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Τεχνών Μετς (24/3 με 12/4 2022). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
https://biblionet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF/?personid=105069

ΤΣΕΝΤΕΜΑΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ

Χρονολογία: 1944-2019
Σπούδασε ζωγραφική στην Academia di Belle Arti. Το 1970 αποφοιτεί από τη ζωγραφική και εγγράφεται στην Διακοσμητική της Academia di Belle Arti di Roma. Το 1993 επιστρέφει και εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη. Πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς, αποκομίζοντας διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο ζωγραφικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρώμης.  
Εξωτερικοί σύνδεσμοι:
mstf.gr
efsyn.gr

ΤΣΕΡΚΕΖΗ ΘΑΛΕΙΑ

1994: Πτυχίο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας ( Κατεύθυνση Ζωγραφικής)
2014:Πτυχίο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (Κατεύθυνση Χαρακτικής)
Εξωτερικοί σύνδεσμοι:
Ερευνητικό Κέντρο ΝΙΚΙΑΣ

ΤΣΕΤΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Η Αναστασία Τσετουλίδου σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Το 1999 παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων Ψηφιακής Χαρακτικής στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και το 2001 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Ταυτόχρονα παρακολούθησε Λιθογραφία στο εργαστήρι Llotja στη Βαρκελώνη. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και έχει παρουσιάσει δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

https://topikapcommunityartinthessaloniki.wordpress.com/2019/07/11/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85-anastasia-tsetoulidou/

ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ο Λευτέρης Τσιμογιάννης σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Γ. Μόραλη στη ζωγραφική και τον Γραμματόπουλο στη χαρακτική, τα επόμενα δυο χρόνια συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία με υποτροφία. Ταξίδεψε στην Αμερική και παρέμεινε εκεί για οκτώ χρόνια, όπου δίδασκε ζωγραφική σε ιδιωτικό γυμνάσιο στην Αστόρια.
Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
https://www.interart.gr/%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%83/

ΤΣΙΡΗ ΕΛΕΝΗ

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ καθώς και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ καθώς και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις.

ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΟΥ ΕΛΣΑ


ΤΣΙΤΣΙΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Σπούδασε Γεωτεχνολόγος Περιβάλλοντος στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας. Είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Φοίτησε στο 3ο εργαστήριο με τον Χάρη Κοντοσφύρη και στο εργαστήριο της Χαρακτικής και Έντυπης Τέχνης με τη Δήμητρα Σιατερλή.
Τα κύρια πεδία ενασχόλησης της είναι η χαρακτική, οι εγκαταστάσεις και η ζωγραφική.
https://www.art22.gr/%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B1/

ΤΣΟΓΚΑ ΙΩΑΝΝΑ

Χρονολογία: 1994
Εισήχθη το ακαδημαϊκό έτος 2012 στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Παρακολούθησε μαθήματα στο University LMA, Art Academy of Latvia, με υποτροφία στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+, Riga.
https://www.topikap.gr/community

ΤΣΟΚΑΤΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Χρονολογία: 1949
Σπούδασε χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη ξυλογραφία.  

ΤΣΟΣΙΤΣ ΝΤΡΑΓΚΙΣΑ

Χρονολογία: 1951
Σπούδασε χαρακτική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Νόβισαντ, στον Χαλίλ Τίκβεσα και Ζίβκο Τζακ και τελειοποίησε την χαρακτική με μεταπτυχιακές σπουδές στο Βελιγράδι. Είναι μέλος του συνδέσμου Σέρβων Ζωγράφων (τμήμα χαρακτικής) και από το 2008 είναι μέλος και του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 1968 έχει παρουσιάσει έργα του σε δεκάδες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, από τη Βιέννη μέχρι την Αθήνα, ενώ εκτός από τη χαρακτική ασχολείται με τη ζωγραφική και το σχέδιο.
https://www.makthes.gr/oneira-charagmena-se-chalko-47273

ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ

Χρονολογία: 1994
Αποφοίτησε από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών -Σχολή Καλών Τεχνών- του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας το 2018 με Άριστα και θεωρείται κάτοχος ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου 7 (integrated master). Το 2012 αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ με ειδικότητα Καλλιτεχνική Δερματοστιξία (tattoo). Eίναι ενεργό μέλος στην Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια χαρακτικής στα εικαστικά εργαστήρια της Νάουσας στην Ημαθία και ως δασκάλα εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.
https://topikapcommunityartinthessaloniki.wordpress.com/2020/11/23/%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7-aggelina-tsoumani/

Pages: A M Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ