uouwatch.com

20TH CENTURY

Pages: A M Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ


ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Το 2017 εισάγεται στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Φοιτά στο εργαστήριο ζωγραφικής με διδάσκοντες τον καθηγητή Γιώργο Τσακίρη και τον επίκουρο καθηγητή Βασίλη Βασιλακάκη.

https://www.topikap.gr/community

ΚΑΓΚΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Χρονολογία: 1918-2010

http://www.eikastikon.gr/zografiki/kagaras.html

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Χρονολογία: 1945-2006 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Σπούδασε χαρακτική με δασκάλους τον Κωνσταντίνο Γραμματόπουλο, τον Νίκο Νικολάου στην ΑΣΚΤ Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας στο εργαστήριο του Βασίλη Βασιλειάδη. Ήταν ζωγράφος και χαράκτης, καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
https://ikastikoskiklos.com/el/artists-gr/manufacturers/%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82.html

ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΟΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών-Αθήνα, Χαρακτική και Ζωγραφική, Δίπλωμα θεωρητικών και ιστορικών σπουδών. Παρακολούθησε τα μαθήματα του εργαστηρίου «Τέχνης και βιβλίου» και Σκηνογραφίας. Συνέχισε τισ σπουδές της στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts, Paris, Ζωγραφική. Στο Ecole Pratique des Hautes Etudes παρακολούθησε σεμινάριο Φιλοσοφίας και Αισθητικής του G.H. Damisch. Αργότερα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών - Αθήνα,  παρακολούθησε μαθήματα του εφηρμοσμένου εργαστηρίου της «Αγιογραφίας». Το 1990-2010 παρακολούθησε σεμιναρίο Φιλοσοφίας και Αισθητικής του Στέλιου Ράμφου.

http://oldwww.arch.ntua.gr/person/156

ΚΑΛΛΙΓΑ ΛΙΖΗ

Χρονολογία: 1943
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ) το χρονικό διάστημα 1975-1980 και στο New York Studio School το 2000. Από το 1983 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Έργα της βρίσκονται σε μουσεία και σε ιδιωτικές συλλογές.
https://www.lifo.gr/proswpa/athenians/lizi-kalliga-gia-mena-einai-ola-eikones  

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΚΗΣ

Χρονολογία: 1983
Ο Παναγιώτης Καλογιάννης είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό τη διδασκαλία του Μανόλη Γιανναδάκη.

ΚΑΛΟΥΣΗ ΟΛΓΑ

Χρονολογία: 1944
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών χαρακτική και σκηνογραφία και στη Fachhochschule του Ντίσελντορφ φωτογραφία και κινηματογράφο. Από το 1978 διδάσκει φωτογραφία στην Fachhochschule και στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ και από το 1985 είναι πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Καλλιτεχνών. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές, ενώ έχει εκδώσει και κάποια λευκώματα.
https://www.thmphoto.gr/?page_id=1450

ΚΑΛΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Χρονολογία: 1955
Σπούδασε ζωγραφική στην Ecole des Beaux Arts στο Saint Etienne της Γαλλίας (1978-1983). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του μελέτησε τις τεχνικές της χαρακτικής τις οποίες εφαρμόζει στη ζωγραφική επιφάνεια, προσανατολίζοντας τις έρευνές του στο χειρισμό ασυνήθιστων ζωγραφικών υποστρωμάτων και σε νέα ζωγραφικά μέσα έκφρασης.
http://www.nikias.gr/ell/product/%CE%9A%CE%AC%CE%BB%CF%86%CE%B1%CF%82-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82

ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Χρονολογία: 1955
σπούδασε ζωγραφική από το 1974 στο Wimbledon και στο St Martin’s School of Art, στο Λονδίνο όπου έμεινε ως το 1980. Παρακολούθησε επίσης για αρκετούς μήνες το εργαστήριο συντήρησης του Σταύρου Μιχαλαριά στο Λονδίνο καθώς και το εργαστήριο χαρακτικής, Apollo Etching Studio. Το 1983 έζησε για έξι μήνες στην Φλωρεντία ζωγραφίζοντας τοπία και μελετώντας τα μουσεία της Ιταλίας. Aσχολείται με την ζωγραφική, την χαρακτική, την εικονογράφηση βιβλίων, την αγιογράφηση ναών, ενώ παλαιότερα και με την σκηνογραφία αλλά και την επιμέλεια εκθέσεων και βιβλίων. Είναι επιμελητής της Αγιορειτικής Πινακοθήκης της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, η οποία ασχολείται κυρίως με το εικαστικό έργο σύγχρονων καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από το Άγιον Όρος καθώς και με τη ιστορία της θρησκευτικής χαρακτικής που κάποτε άνθιζε εκεί. Από το 2020 είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου καθώς και της πολιτιστικής επιτροπής της Γ.Γ Αιγαίου του Υπουργείου Ναυτιλίας.
https://markoskampanis.gr/el/homepage

ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ

Χρονολογία: 1993
Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ στην κατεύθυνση της γλυπτικής. Ασχολήθηκε και με την κεραμική, τη χαρακτική, τη φωτογραφία και το ανιμέισον.
https://www.topikap.gr/community

ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

Χρονολογία: 1910-1979
Τεχνική: Λιθογραφία Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους της Λέσβου. Σπούδασε στο Παρίσι στις ελεύθερες Ακαδημίες Μπριανσόν και Γκραντ-Σομιέρ. Εκεί συνάντησε έναν από τους σημαντικότερους μέντορες της τέχνης του και από τους κυριότερους δασκάλους του τον Γεώργιος Γουναρόπουλος. Υπήρξε συνιδρυτής των ομάδων Στάθμη (μαζί με τον Τάκη Ελευθεριάδη) και Τέχνη Β. Έργα του υπάρχουν στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, στις Πινακοθήκες των Δήμων Αθηναίων, Μυτιλήνης, Ρόδου, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κατσίγρα, στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην Εθνική Τράπεζα, στο Υπουργείο Παιδείας, κ.ά. Ήταν μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%82  

ΚΑΝΘΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

Χρονολογία: 1910 - 1993 ΚΥΠΡΟΣ
Ο Τηλέμαχος Κάνθος θεωρείται ένας από τους "πατέρες" της κυπριακής ζωγραφικής και υπήρξε ο πρώτος χαράκτης στο νησί. Η χαρακτική του Γ. Κεφαλληνού όπως και η ζωγραφική του Cézanne και των Γάλλων συγχρόνων τον ενέπνευσαν πολύ περισσότερο από τη συντηρητική τέχνη και τεχνοτροπία των τότε δασκάλων του της ζωγραφικής στο Πολυτεχνείο. Φοιτητής ακόμα, είχε την ευκαιρία να εργαστεί ως βοηθός με το χαράκτη δάσκαλό του σε πολυτελείς εκδόσεις βιβλίων. Το 1936 έζησε και εργάστηκε για μερικούς μήνες στην Κέρκυρα, στο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών Ασπιώτη-ΕΛΚΑ, εταιρεία με την οποία συνέχισε να συνεργάζεται και στην Αθήνα. Το 1979 ο Τ. Κάνθος βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το "Βραβείο Αλεξάνδρου Διομήδους". Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές και κρατικές συλλογές στην Κύπρο και το εξωτερικό και έχουν εκτεθεί σε ατομικές εκθέσεις στην Αμμόχωστο 1934 και 1960, Λευκωσία, 1940, 1959, 1973, 1979, 1985, 1989, Αθήνα 1972 και 1982, Βιένη 1991, και μετά θάνατον στο Λονδίνο 1996, Βερολίνο 2004, και στο Ελσίνκι το 2008 καθώς και σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις ανά το παγκόσμιον.
http://library2.ucy.ac.cy/telemachos-kanthos-foundation/tkanthos/biography_el.html

ΚΑΠΕΛΙΑΡΗ ΡΑΝΙΑ

Χρονολογία: 1960
Έχει σπουδάσει στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού ζωγραφική και ψηφιδωτό. Έκανε το μεταπτυχιακό της στις τεχνικές φωτομεταφοράς στη χαρακτική στο ίδιο Πανεπιστήμιο με υποτροφία του Ι.Κ.Υ, Παιδαγωγικά της Τέχνης στο Παν/μιο PARIS 8, καθώς και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού. Με υποτροφία της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης μελέτησε για έναν χρόνο το θέμα της Μνημειακής Τέχνης στην Μεσόγειο στην Αρχαιολογική Σχολή του Καϊρου. Έχει παρουσιάσει την εικαστική της δουλειά σε πολλές χώρες σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.
http://www.nikias.gr/ell/product/%CE%9A%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CE%A1%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Χρονολογία: 1996
Έχει ολοκληρώσει πτυχίο με ενσωματωμένο μεταπτυχιακό στη Ζωγραφική και τη Διδακτική της Τέχνης στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, όχι μόνο κέρδισε την Υποτροφία ErasmusInternational αλλά και την Erasmus+. Στο χειμερινό εξάμηνο, φοίτησε στο Τμήμα Χαρακτικής της Ακαδημίας Τεχνών του Βελιγραδίου, ενώ το εαρινό φοίτησε στο μεταπτυχιακό κύκλο του Τμήματος Ζωγραφικής της Ακαδημίας Τεχνών της Ματσεράτα.
https://www.topikap.gr/community

ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Χρονολογία: 1909-1993
Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κοντά στον Ουμβέρτο Αργυρό και συνέχισε σπουδάζοντας γλυπτική στο Παρίσι κοντά στο γλύπτη Μαρσέλ Ζιμόν.  Το 1946 μετακινήθηκε στην Αθήνα και μετέπειτα στην Αίγινα, όπου έστησε το 1963 δικό του εργαστήριο. Ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ).
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82

ΚΑΠΡΟΥ ΕΛΕΝΗ

Χρονολογία: 1960
Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Φλωρεντία με βεβαίωση εκπαίδευσης στην λιθογραφία. Πραγματοποίησε μεταχυπτιακές σπουδές στο τμήμα χαρακτικής στην ΑΣΚΤ. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
http://www.eikastikon.gr/xaraktiki/kaprou_cv.html

ΚΑΡΑΒΟΥΖΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Χρονολογία: 1938-2011
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1959 – 1963), ζωγραφική, στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη, και τοιχογραφία. Το 1967 φεύγει για το Παρίσι με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης, μαθητεύει στην École des Beaux-Arts (ατελιέ Tondu), ασχολείται με τη χαρακτική, παρακολουθεί θεωρητικά μαθήματα στην École Pratique des Hautes Études και στη σχολή του Λούβρου.
http://www.nikias.gr/ell/product/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%82

ΚΑΡΑΛΕΚΑ ΣΟΦΙΑ

Χρονολογία: 1965
Σπούδασε  στην Α.Σ.Κ.Τ. στο εργαστήριο ζωγραφικής του Δημήτρη Μυταρά. Συνέχισε στο εργαστήριο χαρακτικής του Θανάση Εξαρχόπουλου. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.
https://sofiaskaraleka.wixsite.com/arts/about

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Χρονολογία: 1964
Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι του Π. Σαραφιανού (1964-1966), και μετά στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο το Ν. Νικολάου (1966-1968). Μελέτησε την αρχαία ελληνική τέχνη και έκανε ελεύθερες σπουδές στο εξωτερικό.
https://galleryomicron.com/artist/karampelas/

ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΜΑΓΔΑ


ΚΑΡΛΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χρονολογία: 1971
Αποφοίτησε από τη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ ως ζωγράφος – υπό τη διδασκαλία του Βαγγέλη Δημητρέα, και ως χαράκτης – υπό τη διδασκαλία του Ξενή Σαχίνη. Ήδη από το 1998 διδάσκει Χαρακτική στο “Κέντρο Χαρακτικής” του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, και έχει πάρει μέρος στην εικαστική επένδυση του περιοδικού “Intellectum”. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από πενήντα εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Ρώμη, Φλωρεντία, Ελβετία, Πολωνία, Μεξικό, Φινλανδία, Σερβία, κ.α).
https://www.topikap.gr/post/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B1%CF%86%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-dimitris-karlaftopoulos

ΚΑΡΟΥΣΗ ΜΠΕΤΤΥ

Χρονολογία: 1989
Πραγματοποίησε σπουδές στη Γραφιστική και Διακόσμηση, στη Σχολή Α.Τ.Ε.Σ. Συνέχισε  τις σπουδές Τέχνη και Design, BTEC National Diploma in Art & Design στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του S.I.A.D. στην Αγγλία. Πραγματοποίησε πτυχιακές σπουδές στην Τέχνη BA (Hons) of Fine Arts στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του S.I.A.D. στην Αγγλία. To 2009-2012 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές Ψηφιακές Μορφές Τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 1992 έως σήμερα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Art Therapy, Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου, Κεραμική και Ιστορία Τέχνης. Έχει διακριθεί στον τομέα της χαρακτικής μετά από εθνικό διαγωνισμό στην Αγγλία (1998) και στην Ελλάδα (2004).
Εξωτερικοί σύνδεσμοι:
gpmuseum.gr

ΚΑΡΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Χρονολογία: 1930
Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και αργότερα σπουδάζει φρέσκο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού για τρία χρόνια. Στο Παρίσι μένει μέχρι το 1963. Συγχρόνως ταξιδεύει στο Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία. Αργότερα πραγματοποιεί πολλά ταξίδια στη Βενετία, Βασιλεία, Κάσσελ, Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, παρακολουθώντας τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Πραγματοποίησε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τηλεοπτικές παρουσίες και συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά.
https://www.nationalgallery.gr/artist/karas-christos/

ΚΑΣΣΗ ΜΑΡΙΓΩ

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με πτυχίο ζωγραφικής στο Εργαστήριο Ν. Νικολάου, Λ. Κανακάκι και Εργαστήριο Ζωγραφικής Γ. Μόραλη.

https://marigokassi.com/el/

ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Χρονολογία: 1944-2021
Σπούδασε στην ΑΣΚΤ (1963-68, εργαστήρια Γ. Μόραλη και Β. Βασιλειάδη). Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο, στο St Martin`s School of Art (1973-74) και στο Croydon College of Art (1974-75). Στην πόλη αυτή παρέμεινε μέχρι το 1985. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Νέοι Έλληνες Ρεαλιστές και συμμετείχε στην ομάδα Διαδικασίες-Συστήματα. Παρουσίασε το έργο του σε περισσότερες από τριάντα ατομικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στο Λονδίνο.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82  

ΚΑΤΡΑΚΗ ΒΑΣΩ

Χρονολογία: 1914 - 1988 ΑΙΤΩΛΙΚΟ
Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών έχοντας ως καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη ζωγραφική και τον Γιάννη Κεφαλληνό στη χαρακτική. Το 1955 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση ενώ το 1958 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο χαρακτικής στη Μπιενάλε της Αλεξάνδρειας καθώς και με το βραβείο premium στη Μπιενάλε του Λουγκάνο. Το 1966 έλαβε το διεθνές βραβείο λιθογραφίας Tamarint στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Βενετίας. Η Βάσω Κατράκη ως χαράκτρια δημιούργησε σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας ως υλικό τον ψαμμίτη, ένα υλικό που λίγοι χαράκτες έχουν δουλέψει, γεγονός που της προσέδωσε διεθνή φήμη. Η χαρακτική της συνδυάζει την προσήλωσή της στην πραγματικότητα και την έμφαση στα εξπρεσσιονιστικά στοιχεία. Μαθήτρια του Γ. Κεφαλληνού
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AC%CF%83%CF%89_%CE%9A%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7

ΚΑΤΣΑΔΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Χρονολογία: 1971
Σπούδασε χαρακτική και αποφοίτησε ως αριστούχος από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών τεχνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (2009-2014), με καθηγητές τους Ξενοφώντα Σαχίνη και Μανόλη Γιανναδάκη. Ενδιάμεσα παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής στην Ακαδημία «The Eugeniusz Geppert Academy of Art and Design» στο Wroclaw της Πολωνίας, με καθηγητές: Ch. Nowicki, Prz. Tyszkiewicz. -Πρόγραμμα LLP–Erasmus. Έχει πραγματοποιήσει δώδεκα ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Πολωνία και Γαλλία και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82  

ΚΑΤΣΑΤΣΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Χρονολογία: 1959
Σπούδασε στην ΑΣΚΤ. Έχει διακριθεί το 1983 με υποτροφία Ι.Κ.Υ. για τρία συνεχή χρόνια και με υποτροφία του Ιδρύματος Κεφαλληνού, για ένα χρόνο. Το 1984 έλαβε πτυχίο στην Αισθητική-Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης), ενώ για τα επόμενα τρία έτη (1984-87) συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου.
https://www.art22.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%83/

ΚΑΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χρονολογία:1992

https://katsiosp1.wixsite.com/archive

ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ

Χρονολογία: 1955
Το 1972 γράφτηκε στο εργαστήριο Τέχνης Ε. ΒΑΚΑΛΟ. Αποφοίτησε το 1976 και την ίδια χρονιά έφυγε για την Ιταλία όπου γράφτηκε στην Aκαδημία Καλών Τεχνών της Perugia, Accademia Di Belle Arti Pietro Vanucci στα τμήματα ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας, ενώ παρακολούθησε για δύο χρόνια και το τμήμα γλυπτικής. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ

Χρονολογία: 1955
Το 1972 γράφτηκε στο εργαστήριο Τέχνης Ε. ΒΑΚΑΛΟ. Αποφοίτησε το 1976 και την ίδια χρονιά έφυγε για την Ιταλία όπου γράφτηκε στην Aκαδημία Καλών Τεχνών της Perugia, Accademia Di Belle Arti Pietro Vanucci στα τμήματα ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας, ενώ παρακολούθησε για δύο χρόνια και το τμήμα γλυπτικής. Από το 1979 ζωγραφίζει και κατασκευάζει γλυπτά συμμετέχοντας σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
https://www.art22.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CF%83/

ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ

Χρονολογία: 1933-  ΜΕΣΣΗΝΗ
Σπούδασε χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δάσκαλο τον Γιάννη Κεφαλληνό. Το 1962-1966 συνέχισε τις σπουδές του στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. με καθηγητές τους M. Cami και E. Clairin. Το 1978 εξελέγη καθηγητής της Σχολής Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ της Αθήνας. Φιλοτέχνησε κυπριακά και ελληνικά γραμματόσημα. Έργα του βρίσκονται στην Αθήνα στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Βορρέ, στη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη στο Μουσείο Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης της Θεσσαλονίκης, στην Πινακοθήκη Ρόδου, στην Πινακοθήκη Πιερίδη, στο Μουσείο Χαρακτικής Ν. Γρηγοράκη, στο Παρίσι στην Εθνική Βιβλιοθήκη (Cabinet des Estampes) και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσφατα ιδρύθηκε από το Δήμο Μεσσήνης «Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη» με 200 χαρακτικά έργα και 20 ζωγραφικά, που χάρισε στο Δήμο ο καλλιτέχνης.
http://katsoulidistakis.gr/?page_id=100

ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας από το 2013 με ειδίκευση στη ζωγραφική. Έχει συμμετάσχει από το 2010 μέχρι σήμερα σε ομαδικές εκθέσεις με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και βίντεο αρτ.

https://www.topikap.gr/community

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΦΩΦΩ

Χρονολογία: 1912-1972
Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφική με δασκάλους τους Σπύρο Βικάτο, Ουμβέρτο Αργυρό, Κωστή Παρθένη, και της γλυπτικής, με δάσκαλο τον Θωμά Θωμόπουλο ενώ, μετά την απόκτηση του πτυχίου της, εξακολούθησε τρία χρόνια να μαθαίνει χαρακτική και τέχνη του βιβλίου κοντά στον Γιάννη Κεφαλληνό. Δίδαξε σε ιδιωτικές σχολές και στο Αρσάκειο σχολείο του Ψυχικού. Έργα της βρίσκονται στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και σε ιδιωτικές συλλογές, χωρίς να μπορεί κανείς να δει κάποιο από αυτά στην Εθνική Πινακοθήκη ή σε άλλες πινακοθήκες ανά την Ελλάδα, δίκαιο παράπονο των κληρονόμων της.
https://slpress.gr/politismos/i-spoydaia-eikastikos-sofia-kachrimani-110-chronia-apo-tin-gennisi-tis/

ΚΑΨΑΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Χρονολογία: 1995
Εισήχθη το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 στo Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. Αποφοίτησε το 2019 από το Εργαστήριο Χαρακτικής με διδάσκοντα τον Μανόλη Γιανναδάκη. Έλαβε υποτροφία Erasmus και παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Academy of Fine Arts and Design στην Bratislava της Σλοβακίας το χειμερινό εξάμηνο 2017-2018.
https://www.topikap.gr/community

ΚΑΨΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρονολογία:1957
Σπούδασε Ηλεκτρονική στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών Θεσαλονλικης, Ζωγραφική και Χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Εργάσθηκε στο δημόσιο σχολείο ως καθηγητής εικαστικών, από το 1997 έως το 2020. Λειτουργεί το Εργαστήρι Καλών Τεχνών Καψιδάκη, εργαστήρι - σχολή, στην Επανομή Θεσσαλονίκης, με τους Ιωάννα, Βασιλική και Γιάννη Καψιδάκη.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%88%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

ΚΕΡΑΜΕΑ ΖΩΗ

Χρονολογία:1955

https://zoekeramea.com/main/index.html

ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χρονολογία: 1931
Φοίτησε στην Καλλιτεχνική Σχολή της Κέρκυρας. Στην Χαρακτική είναι αυτοδίδακτος. Ιδρυτικό μέλος της Αίθουσας Τέχνης Κερκύρας, το 2003 ο Γιώργος Κεφαλληνός έγινε τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, με εισηγητική πρόταση επιτροπής κι από τότε συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητές της. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, καθώς και στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη.
https://paletaart2.wordpress.com/2017/12/10/%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-giorgos-kefallinos-1931/

ΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΝΑ

Χρονολογία: 1914-2003 ΦΩΚΑΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
Το 1930 πήγε στην Αθήνα όπου εργάστηκε σαν σχεδιάστρια αρχιτεκτονικού σχεδίου. Μετά το 1936 αρχίζει τα πρώτα της έργα με μολύβι. Το 1945 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και φοίτησε στο εργαστήριο χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών και στις ελεύθερες ακαδημίες Ζουλιέν και Γκράντ Σωμιέρ. Έργα της βρίσκονται σε μουσεία της Γαλλίας, του Βελγίου, της Τσεχοσλοβακίας, του Ισραήλ και του Α. Βερολίνου.
http://www.nikias.gr/ell/product/%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%86%CE%BD%CE%BD%CE%B1  

ΚΛΕΒΕΣ ΚΡΙΣΙΚΟ

Σπούδασε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας ζωγραφική με τον Τ. Πατρασκίδη, σκηνογραφία με τον Γ. Ζιάκα και χαρακτική με τους Μ. Αρφαρά, Γ. Γουρζή, Μ. Σχοινά και Ντ. Κώτσιου. Έχει εργαστεί ως ενδυματολόγος και σκηνογράφος. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και σε Αλβανία, ενώ από το 1994 μέχρι σήμερα έχει
συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς Μπιενάλε και Τριενάλε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε τέσσερα διεθνή συμπόσια.
https://www.art22.gr/%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

ΚΛΕΙΤΣΙΚΑΣ - ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΚΟΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Χρονολογία: 1964
Σπούδασε Ζωγραφική-Χαρακτική στην Αccademia Di Belle Arti της Φλωρεντίας το 1983-88 με τους καθηγητές Loffredo και Manfredi. To 2001-04 ολοκλήρωσε και τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου εκπόνησε καλλιτεχνική εργασία με θέμα "Μελέτη Σύγχρονων και Παραδοσιακών Μορφών Χαρακτικής" με καθηγητή τον Γιώργο Μήλιο. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε δεκατρείς Bienalle και Trienalle στο εξωτερικό.
https://osdelnet.gr/contributors/1106912#all

ΚΟΛΙΠΕΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σπούδασε στην ΑΣΚΤ ζωγραφική και χαρακτική.

http://www.art-kolipetsa.gr/default.asp?lang=GR&page=bio

ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

Χρονολογία: 1969
Είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης . Δραστηριοποιείται στην γλυπτική και στην χαρακτική.
https://www.art22.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%83-2/

ΚΟΜΙΑΝΟΥ ΑΡΙΑ

Χρονολογία: 1938-2015 ΑΘΗΝΑ
Μαθήτεψε στο εργαστήρι τέχνης του Πάνου Σαραφιανού. Σπούδασε χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1960-1969) , και αποφοίτησε με επαίνους στην Ξυλογραφία, Λιθογραφία, Χαλκογραφία. Καθηγητής της ήταν ο χαράκτης Κώστας Γραμματόπουλος. Δίδαξε χαρακτική και γραφικές τέχνες στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Ήταν δραστήριο μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του οποίου χάραξε το σήμα, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Χαρακτών Ελλάδας, μέλος της ομάδας Art Addiction της Σουηδίας, του Συλλόγου Ελληνίδων Καλλιτεχνών, της ομάδας Χαρακτών Kiwa -Κyoto της Ιαπωνίας.
http://www.eikastikon.gr/xaraktiki/komianou.html

ΚΟΜΝΗΝΟΥ - ΝΕΝΕΔΑΚΗ ΕΛΛΗ-ΜΑΡΙΑ

Χρονολογία: 1937-  ΑΘΗΝΑ
Μαθήτευσε αρχικά με τον Δ. Γιαννουκάκη 1956-1959  και κατόπιν σπούδασε διακοσμητική στο ΑΤΙ , ενώ εργαζόταν και ως βοηθός του Γ. Τσαρούχη στο θέατρο (1959-1962).  Δίδαξε στο εργαστήριο σκηνογραφίας του ΑΤΙ του  Σ. Βασιλείου ως βοηθός του (1962-1963).  Το 1963 εγγράφηκε  στην ΑΣΚΤ όπου σπούδασε  ζωγραφική με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη. Αποφοίτησε το 1967 και συνέχισε τις σπουδές της  στη χαρακτική στη Σουηδία, στην Kongl Konstacademien, στη Στοκχόλμη (1969-1971), και στην τοιχογραφία στο Παρίσι στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs, (1971-1972). Με την επιστροφή της στην Ελλάδα δίδαξε ξανά στο ΑΤΙ και αργότερα  σε εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και στα ΤΕΙ ως επίκ. καθηγήτρια.
https://heraklionartgallery.gr/artist/komninoy-nenedaki-elli-maria/

ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

Αποφοίτησε από το Φαρμακευτικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής Αθηνών. Από το 1980 ασχολήθηκε με τη ζωγραφικη και εργάστηκε ως καθηγήτρια σε προπαρασκευαστικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε διαδικτυακά μαθήματα στο Κέντρο Χαρακτικής Νεάπολης με το RuudMatthes & λιθογραφία με την Erika Gudensrajer.

http://www.kompatsiari.gr/index.php/gr/biografy

ΚΟΝΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Χρονολογία: 1961
Τελείωσε τη Σχολή Καλών Τεχνών στο Μπάρι το τμήμα Διακοσμητικής και Ζωγραφικής.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι:
eikastikon.gr

ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Χρονολογία: 1971
Έχει σπουδάσει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Χ.Μπότσογλου και στην χαρακτική τον Μ. Αρφαρά. Κατέχει δύο τίτλους μεταπτυχιακών στη ζωγραφική και χαρακτική. Από το 1993 ασχολείται επαγγελματικά με την  αποτύπωση αρχαιολογικών ευρυμάτων.
http://www.andreaskontonis.com/index_gr.html

ΚΟΝΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Χρονολογία: 1995
Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ., με καθηγητές την Δήμητρα Σιατερλή και την Σοφία Παπαδοπούλου στην χαρακτική και τον Γιάννη Καστρίτση στην ζωγραφική. Το 2019 συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα φωτογραφίας του Ι.Ι.Ε.Κ. esp+ και έγινε μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
https://www.artfck.info/artnewsfck/artfcker-0018-georgia-kontou

ΚΟΡΑΚΗ ΑΝΝΑ

Χρονολογία: 1944
Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και στη Βασιλική Σχολή Καλών Τεχνών της Λιέγης. Ασχολήθηκε περισσότερο με χαλκογραφίες και μεταξοτυπίες.

ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Χρονολογία: 1906 - 1966
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Μετά την αποφοίτησή του ασχολήθηκε συστηματικά με τη χαρακτική. Από το 1928 έως το 1939 εργάσθηκε ως σκιτσογράφος σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά. Το 1939 προσελήφθη από την Τράπεζα της Ελλάδος για τη χάραξη ελληνικών τραπεζογραμματίων. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ασχολήθηκε με τη σχεδίαση γραμματοσήμων και εικονογράφησε πολλά βιβλία. Για το έργο του τιμήθηκε με διάφορα βραβεία (Παρίσι, 1937· α΄ βραβείο Μπιενάλε Αλεξανδρείας, 1955· χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι, 1963, κ.λπ.).
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

ΚΟΡΟΜΗΛΑ - ΓΡΙΜΑΛΔΗ ΡΑΝΙΑ

Χρονολογία: 1944
Σπούδασε χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο και έκτοτε ασχολείται κυρίως με την έγχρωμη ξυλογραφία και τα υπόλοιπα είδη της χαρακτικής, αλλά και με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στη Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει πάρει μέρος σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις.
http://www.eikastikon.gr/xaraktiki/grimaldi-koromila_cv.html  

ΚΟΤΑΛΑΚΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Μιχάλη Αρφαρά και Γιάννη Γουρζή. Ασχολείται με τη χαρακτική, τη ζωγραφική και την αγιογραφία (απόφοιτος της Σχολής Αγιογραφίας του Δήμου Νίκαιας). Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και στην Εθνική Πινακοθήκη.

https://www.art22.gr/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B1/

ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Χρονολογία: 1966-2019
Σπούδασε Φωτογραφία Κινηματογράφου, και Στατική Φωτογραφία στην Αθήνα, στη σχολή Χατζίκου. Από το 1996 ασχολήθηκε με την Χαρακτική στην οποία ήταν αυτοδίδακτος. Δημιούργησε το Εργαστήριο Χαρακτικής στην πόλη του Αιτωλικού. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
https://grkotsaris.weebly.com/

ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σπούδασε Φιλολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1998, δημιούργησε τον πρώτο εικαστικό χώρο στην πόλη του, την Αίθουσα Τέχνης "Έργω 1998", μαζί με τον αδερφό του Χαράκτη και ζωγράφο, Γρηγόρη Κότσαρη. Εκτός από τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με την Αγιογραφία - έργα του βρίσκονται σε Ναούς, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Συμμετέχει στο διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα της Mail Art -IUOMA. Η Χαρακτική είναι σήμερα η κύρια ενασχόλησή του.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι:
mkotsarisart

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΗΛΙΑΣ

Χρονολογία: 1958
Σπούδασε διακόσμηση στα ΤΕΙ Αθηνών και χαρακτική στην ΑΣΚΤ στο εργαστήριο του Θ. Εξαρχόπουλου. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

ΚΟΥΚΛΙΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Χρονολογία: 1970
Σπούδασε Παιδαγωγική και Ιστορία της Τέχνης. Ειδικεύθηκε στη χαρακτική στο εργαστήριο του Prof. Dr. Schuetz. Από το 2001 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές διεθνώς.
http://www.artaz.gr/kalliopi-kouklinou-sga/

ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ

Χρονολογία: 1960
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών – (Accademia di belle Arti στη Φλωρεντία (1981-1985) στο εργαστήριο του Φερνάντο Φαρούλι. Παράλληλα σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Διαφήμιση στην Accademia Cappiello. Έπειτα (1986 – 87) ειδικεύτηκε στην μεταξοτυπία σε χαρτί και ύφασμα και στην τεχνική του μπατίκ, Accademia Italiana Moda. Το 1987 σπούδασε χαρακτική με την υποτροφία Angelo Badiani. Η διαμονή της στη Φλωρεντία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην καλλιτεχνική της ταυτότητα. Από το 1987 έως το 2005 εργάστηκε σαν καθηγήτρια εικαστικής παιδείας στη μέση εκπαίδευση. Συνεργάστηκε με τη Βικελαία Βιβλιοθήκη Ηρακλείου σε εκδοτικά της προγράμματα. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
https://kukulaki.gr/

ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Σπούδασε αρχικά στην Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και μετά στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, Ζωγραφική και Χαρακτική απ΄όπου αποφοίτησε με Αριστα.
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακή καλλιτεχνική εργασία ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ.(Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ). Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς συναντήσεις (εργαστήρια) και σε συνέδρια. Είναι μέλος της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών και του Ε.Ε.Τ.Ε.
http://haraktes.gr/%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82/?smid=644    

ΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

Χρονολογία: 1937
Σπούδασε τέχνη στο St. Martins and Hornsen College of Art του Λονδίνου για 5 χρόνια. Εκτός από τη ζωγραφική, ασχολείται και με τη γλυπτική, τη χαρακτική,τη σκηνογραφία, τη video art και τα δρώμενα. Οργάνωσε πολλές ατομικές εκθέσεις έργων του στη Λευκωσία, στην Αθήνα, στη Γερμανία, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη κ.α. Πήρε επίσης μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
http://www.polignosi.com/cgibin/hweb?-A=6089&-V=limmata

ΚΟΥΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Χρονολογία: 1954
Μαθήτευσε στο ζωγράφο Γιώργο Σικελιώτη και στη χαράκτρια Βάσω Κατράκη.  Ζει στο Μεσολόγγι και στην Αθήνα.
https://www.apostoloskoustas.com/?i=koustas.el.home

ΚΟΥΤΡΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Χρονολογία: 1937
Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αθήνας, χαρακτική τέχνη. Έχει πραγματοποιήσει Διδακτορική διατριβή στο παιδαγωγηκό τμήμα στην Αθήνα.
https://sofoklis-koutris.gr/

ΚΟΨΙΔΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

Χρονολογία: 1929-2010
Ήταν ζωγράφος, αγιογράφος, χαράκτης και πεζογράφος από τη Λήμνο. Από το 1953 έως το 1959 μαθήτευσε κοντά στο Φώτη Κόντογλου και συνεργάστηκε μαζί του στην εικονογράφηση εκκλησιών. Εκτός από τη ζωγραφική καταπιάστηκε με την χαρακτική, την εικονογράφηση βιβλίων, τη συγγραφή, την αρθρογραφία και την αγιογραφία. Χαρακτικά του Ράλλη Κοψίδη κοσμούν δεκάδες βιβλία, όπως: Γ. Μέγα "Ελληνικά Παραμύθια Ι και ΙΙ" (1998, 1999), Γ. Ιωάννου "Παραμύθια του λαού μας" (1998), Αγ. Καρακατσάνη "Φώτης Κόντογλου" (2006), κ.ά.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%88%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82

ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΑ

Χρονολογία: 1945-2022
Σπούδασε διακοσμητική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Ακαδημία Καλλών Τεχνών της Νεάπολης και της Ρώμης. Κέρδισε σειρά βραβείων και υποτροφιών ενώ από το 1996 κατέχει την έδρα Χαρακτικής στην Ανωτάτη Ακαδημία Καλλών Τεχνών της Ρώμης.

ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Χρονολογία: 1937
Σπούδασε Ζωγραφική και χαρακτική στην Ecole des Beaux – Arts στο Παρίσι (1973-1975), με δασκάλους τους J .Υankel και J . Lagrange, πλαστικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Paris VIII (1975-1976) και Αισθητική και Φιλοσοφία της Τέχνης στη Σορβόννη (Paris I), απ΄όπου και του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα το 1987 (για τη μελέτη του Le rôle social et philosophique du Karaghiozis) με καθηγητή τον O. Revault d’ Allones. Είχε κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και είχε συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
https://www.art22.gr/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%83-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83/

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΙΝΕΣΣΑ

Χρονολογία: 1962
Σπούδασε Χαρακτική στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου και Τέχνης.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρονολογία: 1940 - Κάσπη Γεωργία
Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Πολυγραφικό Ινστιτούτο του Lvov της Ουκρανίας. Δούλεψε πάνω από 20 χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κεντρικού Εκδοτικού Οίκου του Ουζμπεκιστάν. Εκεί εκπόνησε προοδευτικά συστήματα και μεθόδους ενώ είχε και την επιμέλεια εικονογράφησης βιβλίων και καλλιτεχνικών εκδόσεων με χαρακτικά. Έργα του βρίσκονται στα μουσεία της Πετρούπολης, Νουκούς, Μόσχας, Τασκένδης κ.ά. Ασχολήθηκε επίσης με σκηνικά θεάτρου καθώς και με εκθεσιακές αφίσες. Βιβλία με χαρακτικά του εκδόθηκαν στην Ουγγαρία, Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Ουζμπεκιστάν, Ινδία, Ρωσία, Ιαπωνία. Το 1988, ήταν υποψήφιο μέλος της Ακαδημίας καλλιτεχνών της πρώην ΕΣΣΔ.
http://www.nikias.gr/ell/product/%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ


ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗ

Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών στο ΑΠΘ.

https://www.topikap.gr/community

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Το 1979 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, εργαστήριο Ζωγραφικής του Γιάννη Μόραλη, καθώς και από το εργαστήριο Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας, Διακόσμησης και Διαφήμισης του Βασίλη Βασιλειάδη. Στη χαρακτική «μυήθηκε», το 2009, από τους Δήμητρα Σιατερλή και Pino Pandolfini, στο Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών.
Το 2011 έκανε την πρώτη της έκθεση, με έργα χαρακτικής (ξηρή βελονογραφία σε ακρυλικό) και έχει πλέον αφιερωθεί στην δημιουργία χαρακτικών και ζωγραφικών έργων. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.
https://www.art22.gr/%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1/

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΕΛΕΝΗ

Χρονολογία: 1910-1988 ΑΘΗΝΑ
Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο τον Κ. Παρθένη (1929-1934) και χαρακτική στο εργαστήριο του Γ. Κεφαλληνού (1934-1936). Έργα της βρίσκονται στην ΕΠΜΑΣ, στις Π.Δ. Αθηναίων, Ρόδου κ.α. Δίδαξε ελεύθερο σχέδιο σε ιδιωτικά σχολεία (1957-1965). Εικονογράφησε βιβλία με αυθεντικά χαρακτικά και ήταν μέλος του ΕΕΤΕ.
https://paletaart.wordpress.com/2015/06/26/%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7-eleni-konstantinidi-1910-1988/  

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ (ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ)

Χρονολογία: 1909-1992
Υπήρξε ζωγράφος, χαράκτης, κριτικός της τέχνης, καλλιτέχνης της ελληνικής διασποράς με σπουδές στην Académie de la Grande Chaumière και στη Σορβόνη Ιστορία και Φιλοσοφία της Τέχνης. Οι κληρονόμοι του Κωνσταντινίδη δώρισαν έναν μεγάλο αριθμό έργων του στον Δήμο Λιτοχώρου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Χρονολογία: 1910-1988
Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο τον Κ. Παρθένη (1929-1934) και χαρακτική στο εργαστήριο του Γ. Κεφαλληνού (1934-1936). Είχε πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
http://www.nikias.gr/ell/product/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%95%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7

ΚΩΤΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ

Χρονολογία: 1976
Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Ζωγραφική με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, από το 1996 έως το 2000, με βαθμό πτυχίου άριστα, και Χαρακτική από το 2000 έως το 2003, στο εργαστήριο του Γιάννη Παπαδάκη, με βαθμό πτυχίου άριστα. Παρακολούθησε την Τέχνη του Βιβλίου στο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. (Τυπογραφία, στοιχειοθεσία-κασάρισμα). Εργάζεται στην Αθήνα σαν εικαστικός και σαν creative art director στο χώρο της διαφήμισης και των εκδόσεων καλλιτεχνικών βιβλίων.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι:
gpmuseum.gr

ΚΩΤΣΙΟΥ ΝΤΙΝΑ

Χρονολογία: 1958
Αποφοίτησε από το Εργαστήριο Χαρακτικής της  Ανώτατης  Σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Κ.Γραμματόπουλο. Ακολούθησαν μια υποτροφία εσωτερικού του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών και ένα μεταπτυχιακό στη λιθογραφία στο Ινστιτούτο Tamarind του Πανεπιστημίου του New Mexico των ΗΠΑ.

Έργα της  βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, πρεσβείες , μουσεία και  άλλους  δημόσιους χώρους.

Από το 1993 διδάσκει στο Α’ Εργαστήριο Χαρακτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Το 2016 εξελέγη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Διδάσκει το Μάθημα Επιλογής « Χαρακτική» και τη Λιθογραφία στους φοιτητές κατεύθυνσης των Α΄και Β΄Εργαστηρίων Χαρακτικής της Σχολής.


http://www.asfa.gr/ntina-kotsiou

Pages: A M Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ