ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ …

Το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε. παρουσιάζουν  στον χώρο τέχνης ETCH INK την έκθεση χαρακτικής

ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ …

των ΕΡΗΣ ΑΓΡΙΟΥ ,ΑΛΕΞ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΚΑΛΗΑΝΘΗΣ ΒΟΓΔΟΠΟΥΛΟΥ , ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΛΩΝΙΑ , ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΌΝΤΟΥ, ΜΙΝΑΣ ΚΟΥΖΟΥΝΗ, ΛΕΝΑΣ ΜΗΤΣΟΛΙΔΟΥ, ΟΛΓΑΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΞΥΝΕΛΗ και ΕΛΕΝΑΣ ΠΡΟΒΑΤΑ

Επιστρέφουμε στην παιδική μας ηλικία ή δεν μεγαλώσαμε ποτέ; Θέλουμε τροφή με παραμύθια! Αφορμές για ταξίδια του νου χωρίς όρια… Ψάχνουμε για ένα παραμύθι που να χωράει τους φόβους και τους εγωισμούς μας, τη χαρά και τις πληγές μας, τη γλώσσα, την ιστορία μας, τους καημούς , την ζωή και τον θάνατο.
Τα παραμύθια γεννούν εικόνες που χαράζουμε. Εικόνες που αφήνουν ένα δυνατό αποτύπωμα στη μνήμη και στο λευκό χαρακτικό χαρτί. Χαραγμένες δυο εικόνες για κάθε παραμύθι. Εικόνες απλές αλλά και πιο σύνθετες. Εικόνες που διηγούνται, σχολιάζουν ή στιγματίζουν.

Στην έκθεση «Χαραγμένα τα παραμύθια…» οι γυναίκες διηγούνται το παραμύθι τους. Παραμύθια που έρχονται στο νου και που επιλέγουν. Εκείνα που διηγούνται οι γιαγιάδες κι οι παππούδες, άλλα που διαβάστηκαν στα φυλαγμένα βιβλία, μύθους, διηγήσεις της παράδοσης και παραμύθια που σκαρφίστηκαν οι γυναίκες εικαστικοί για να αποκοιμίζουν τα παιδιά τους τα βράδια. Δέκα γυναίκες εικαστικοί χαράζουν εικόνες για το παραμύθι που διάλεξε η καθεμιά, εκείνο που κέντρισε το νου και τη φαντασία της.

Χαράξεις για τον «Πελεκάνο και το σύννεφο», τον «μύθο της Αλκυόνης», το «Κουλούκι», «το Ξόρκι», τον «Βιόλ τον βιολιστή», την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», τον «Μικρό Πρίγκιπα», την «Τοσοδούλα», την «Χιονάτη».

Οι δέκα εικαστικοί χάραξαν σε πλάκες μετάλλου, ακρυλικού και λινόλεουμ, τύπωσαν σε χαρτί χαρακτικής με προσοχή και φροντίδα και εκθέτουν στο κοινό το αποτέλεσμα της δουλειάς στους στον χώρο τέχνης ΕΤCH INK στον Λυκαβηττό, ο οποίος κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και συνεχούς δραστηριότητας παρουσιάζοντας με συνέπεια στο κοινό σύγχρονες χαρακτικές προτάσεις.

Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019:
Διάρκεια έκθεσης 16/11/2019 – 16/12/2019

Etch / ink
Αργυρουπόλεως 16 (και Κλεφτών & Αρματολών 20 ), Λυκαβηττός, Αθήνα
Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα , Πέμπτη & Παρασκευή 16:00 – 20:30, Σάββατο 11:00 – 15:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *