Ο Μίλαν μας άφησε φτωχότερους

Δυστυχώς ο Σεπτέμβρης μπήκε με κακά μαντάτα. Ο φίλος και συνάδελφος Μίλαν Ζούνιτς δεν  είναι πια μαζί μας.

Μετά από μια σύντομη ασθένεια που είχε έχασε την μάχη μαζί της. Όσοι τον γνωρίσατε τον αγαπήσατε. Ας μείνει στην μνήμη μας γλυκός κι ανθρώπινος να μας μοιράζει τις μικρές του ζωγραφιές.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην  οικογένεια του.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη.
Καλό ταξίδι να έχει

Ο Μίλαν γεννήθηκε το 1940 στο Ντομπροσέλιτσα (καλοχώρι) του Ζλάτιμπορ της Σερβίας της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Τελείωσε το 1965 το τμήμα Χαρακτικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου, στην τάξη του Μπ. Καράνοβιτς. Το 1967 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές κοντά στον ίδιο καθηγητή. Στο πλαίσιο μελέτης και άσκησης έκθεσης της τέχνης που ταξίδεψε στη χώρα του, στην Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, Ολλανδία, Μάλτα, Πολωνία, Η.Π.Α. και Ελλάδα.
Υπηρέτησε ως καθηγητής (Καλών Τεχνών) στη Μέση Εκπαίδευση στη χώρα του και από το 1983 διδάσκει Παιδαγωγικά και Μεθοδολογία των Καλών Τεχνών στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου.
Έργα του υπάρχουν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Εθνικό Μουσείο στο Βελιγράδι, στο τμήμα Γραφικών Τεχνών (Χαρακτικής) στην Ακαδημία και στην Ένωση Χαρακτών Βελιγραδίου, σε ιδιωτικές συλλογές στη Γιουγκοσλαβία και στο εξωτερικό.
Ασχολήθηκε και με την εικονογραφήσει βιβλίων και τη χάραξη μεταλλίων, και είναι έκτατος συνεργάτης του Εθνικού Μουσείου Βελιγραδίου σε θέματα Χαρακτικής Τέχνης.
Από το 1965 είναι μέλος της Ένωσης Χαρακτών-Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Σερβίας και Γιουγκοσλαβίας.
Υπήρξε από τα πιο ενεργά μέλη της ΕΕΧ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *