Μικρός αποχαιρετισμός στον Γρηγόρη Κότσαρη

Πριν από λίγες ημέρες έφυγε από κοντά μας ο Γρηγόρης Κότσαρης. Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου

Ζητήσαμε από τον αδελφό του Μιχάλη, να μας  γράψει δυο λόγια για την πρόσφατη απώλεια.

“O Γρηγόρης Κότσαρης, ευαίσθητος και ταπεινός, με μια μεγάλη καρδιά που δυστυχώς σταμάτησε να χτυπά, έφυγε από κοντά μας. Στο έργο του, χάραξε εικόνες της ζωής του, αληθινά βιώματα, δύσκολες νύχτες και φωτεινά σκοτάδια… «Ο Γρηγόρης Κότσαρης σμιλεύει τις συλλογικές μορφές του, τις απαλλαγμένες από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, πάνω στα ίχνη της παράδοσης του 19ου και του 20ού αιώνα. Καταδεικνύοντας, με μια γλώσσα ποιητική, ωμή και πυκνή, τη σύνθλιψη του σύγχρονου ανθρώπου μέσα στα στεγανά τείχη που ο ίδιος έχει χτίσει και στα οποία καθρεφτίζεται.” Προλόγισε μια έκθεσή του η Ιστορικός Τέχνης Λήδα Καζαντζάκη.

Το έργο του και η αγάπη του για την Χαρακτική Τέχνη,  ας είναι η παρηγοριά μας σε ένα καλύτερο κι ομορφότερο κόσμο!

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κότσαρης Γρηγόρης γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Σπούδασε Φωτογραφία Κινηματογράφου, και Στατική Φωτογραφία στην Αθήνα, στη σχολή Χατζίκου και Θεωρία Κινηματογράφου στην Νάπολη της Ιταλίας.  Από το 1996 άρχισε να δημιουργεί μέσω της Χαρακτικής Τέχνης –  στην οποία ήταν αυτοδίδακτος – το ιδιαίτερο εικαστικό του έργο. Δημιούργησε Εργαστήριο Χαρακτικής στην πόλη του Αιτωλικού το οποίο είναι ακόμη πάντα ανοικτό σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την Χαρακτική Τέχνη. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Περισσότερα για το έργο του : https://grkotsaris.weebly.com/index.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *