Μαθήματα για την Χαρακτική και τις τεχνικές της

Το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών – Pandolfini & Σιατερλή προτείνει τον δεύτερο κύκλο σεμιναριακών μαθημάτων (2017-2018) για την Χαρακτική και τις τεχνικές της στο εργαστήριο της οδού Βαφειοχωρίου 78, στο Πολύγωνο, ξεκινώντας από την Τετάρτη 24, Ιανουαρίου.

        

 Τα σεμινάρια που απευθύνονται σε καλλιτέχνες αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για την Χαρακτική περιλαμβάνουν δέκα  τετράωρες συναντήσεις με τις παρακάτω παραδοσιακές και πειραματικές τεχνικές και άσκηση στις εκτυπωτικές εφαρμογές τους:

1.      Χαλκογραφία:

       Μαύρη Τεχνική, Οξειδώσεις Χαλκού και Ψευδάργυρου,

      Τεχνικές του Πινέλου, Ανοιχτές οξειδώσεις,

2.      Κολλαγραφία

3.      PoussoirStencilAναγλυφοτυπία

4.      Έγχρωμη Χαλκογραφία,  χάραξη και εκτύπωση με  μία και με περισσότερες πλάκες

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα χαρακτικά έργα, ενώ  έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα σύγχρονων Ελλήνων και ευρωπαίων καλλιτεχνών, που διαθέτει το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών στην πλούσια συλλογή του.

Η πολυετής πείρα των διδασκόντων εγγυάται μια καλή γνωριμία με κάθε υλικό και τεχνική διαδικασία. Οι προτάσεις των μαθημάτων περιλαμβάνουν:

 εισαγωγή στην χαρακτική, σημειώσεις,  σχεδίαση, χάραξη και επεξεργασία, εκτύπωση δοκιμίων, επιπλέον επεξεργασία ,τελικό αντίτυπο bon a tirer ,αξιολόγηση της διαδικασίας και του εικαστικού αποτελέσματος.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τα πρωϊνά κάθε Τετάρτης, ενώ τα απογευματινά ορίζονται μετά από συνεννόηση. Με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων οι απόφοιτοι εφοδιάζονται με πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναριακού κύκλου του «Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών».

Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους  για εγγραφή, κόστος και πληροφορίες προετοιμασίας στα τηλέφωνα +30 210 3303436, +30 6938786293   ή  στα email info@athens-printmaking.com,   dimitratrasiaterli@hotmail.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  https://athens-printmaking.com/category/news-el

Στο ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ στην οδό Βαφειοχωρίου 78( Γκύζη-Πολύγωνο), φτάνετε με αστική συγκοινωνία:

τρόλεϊ 15 ΠΟΛΥΓΩΝΟ –  ΜΟΣΧΑΤΟ,  τέρμα διαδρομήςλεωφ. 224 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ- ΠΟΛΥΓΩΝΟ, στάση 4η Ελ. Βενιζέλου\  λεωφ. 140 ΠΟΛΥΓΩΝΟ – ΓΛΥΦΑΔΑ, στάση 4η Ελ. Βενιζέλου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *