Ζωγράφοι και γλύπτες χαράζουν…

afisa_askt_2018-297x424

To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το Εργαστήριο Επιλογής «Χαρακτική» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 9 έως 31 Μαΐου 2018, την έκθεση «Ζωγράφοι και γλύπτες χαράζουν…». Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα 46 φοιτητών του εργαστηρίου, με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ντίνα Κώτσιου και τη συνεργάτιδα του εργαστηρίου Λία Μπλιούμη, που φιλοτεχνήθηκαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Η Φωκίωνος Νέγρη 16 φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά έργα σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ενθαρρύνοντας μια συνεργασία που στοχεύει στη στήριξη των νέων καλλιτεχνών.

Η Χαρακτική είναι μια παμπάλαια Τέχνη με μοντέρνες εφαρμογές και μια σύγχρονη γλώσσα γιατί πέρα από τα παραδοσιακά μέσα έχει εξελίξει και εξελίσσει απίστευτα τις δυνατότητές της, ιδιαίτερα μετά τα μέσα του 20ου αιώνα.

Η αντίσταση του υλικού από το οποίο προέρχεται η μήτρα εκτύπωσης, η ανάγκη της ακρίβειας του σχεδίου και της σύνθεσης, η απαίτηση της οικονομίας υλικών και χρόνου οδηγούν στην πειθαρχία των φοιτητών που με τη σειρά τους δαμάζουν σιγά-σιγά το υλικό τους.

Μέσα από την έρευνα ανακαλύπτουν νέα υλικά, αναμειγνύουν μεθόδους, ανταλλάσσουν και εφαρμόζουν γνώσεις και εικαστικές αναφορές από τα κύρια Εργαστήριά τους, βρίσκουν ευφάνταστες και πρωτοποριακές λύσεις και τελικά φτάνουν στο ίδιο εικαστικό αποτέλεσμα από έναν διαφορετικό δρόμο, διευρύνοντας συγχρόνως τα εκφραστικά τους μέσα.

Την Κυριακή 20 Μαΐου στις 12.30 μ.μ. η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υπεύθυνη του Μαθήματος Επιλογής «Χαρακτική» της Α.Σ.Κ.Τ. Nτίνα Κώτσιου και φοιτητές του τμήματος θα ξεναγήσουν το κοινό στην έκθεση

Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Μαΐου, 8-10 μ.μ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Διάρκεια: 09.05.2018 – 31.05.2018

Συλλογή Φέλιου, Φωκίωνος Νέγρη 16,  Αθήνα

Διοργάνωση Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» & Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη-Παρασκευή: 6-9 μ.μ.

Σάββατο: 12-8 μ.μ.

Κυριακή: 12-3 μ.μ.

Κλειστά: 26 & 27 Μαΐου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *