ΧΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΧΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Χρονολογία: 1938-2000 ΚΥΘΗΡΑ

Από το 1962 έως το 1967 σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο Χαρακτικής του Κ. Γραμματόπουλου.

Το 1970 – 1973 συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές με Υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts στο Παρίσι, στο εργαστήριο Λιθογραφίας του καθηγητή Georges Dayez και βιτρό στο εργαστήριο του Diran.

Ήταν μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητιρίου, όπου διετέλεσε έφορος χαρακτικής, μέλος των επιτροπών κατάταξης και κρίσεων του Ε.Ε.Τ.Ε., αντιπρόσωπος του Ε.Ε.Τ.Ε. στις επιτροπές συνταξιοδότησης καλλιτεχνών και μουσουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και σε επιτροπές πανελληνίων εκθέσεων. Ήταν ιδρυτής της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, όπου διετέλεσε και πρώτος πρόεδρος. Τιμήθηκε με δυο βραβεια: Α΄ Βραβείo Χαρακτικής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών το 1970 και Α΄ Βραβείo Σχεδίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το 1967. Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι, στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Αθήνα και στο εξωτερικό.

http://www.vasilischaros.gr/?page_id=23