ΡΕΓΚΟΣ ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΡΕΓΚΟΣ ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

Χρονολογία: 1903 - 1984 ΝΑΞΟΣ

Σπούδασε την περίοδο 1920-1926 στη Σχολή Καλών Τεχνών δίπλα στον Νικόλαο Λύτρα και συνέχισε τις σπουδές του για μια πενταετία στο Παρίσι όπου μαθήτευσε στην Ακαδημία Grande Chaumiere, στο Λούβρο αλλά και στο εργαστήριο χαρακτικής του Δημητρίου Γαλάνη. Πραγματοποίησε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός συνόρων (ΗΠΑΓιουγκοσλαβίαΓαλλίαΙταλίαΠολωνίαΑυστρίαΑργεντινή κλπ) και απέσπασε αρκετές διακρίσεις όπως το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ετήσιο Σαλόνι Χαρακτικής της Ανκόνας το 1966.

Ο Ρέγκος διακρίθηκε και σε άλλους τομείς καθώς ήταν αρθρογράφος σε περιοδικά τέχνης, ραδιοφωνικός παραγωγός, αγιογράφος, εικονογράφος λογοτεχνικών περιοδικών, μέλος διαφόρων κριτικών επιτροπών και καθηγητής σχεδίου στο ΑΠΘ από το 1951 έως το 1969. Έργα του βρίσκονται σε διάφορα μουσεία, οργανισμούς και συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού ( Εθνική Πινακοθήκη της ΕλλάδαςΔημοτική Πινακοθήκη ΘεσσαλονίκηςΠολεμικό Μουσείο ΘεσσαλονίκηςΔημοτική Πινακοθήκη Ρόδου, Boston City Hall, κλπ ).

Μαθητής του Γαλάνη Δημήτριου

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%A1%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%82