ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, θέλοντας να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της δοκιμασίας που περνάμε, σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε έργα από τις εκθέσεις που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν.

Πιστεύουμε ότι η παρακολούθηση μίας έκθεσης χαρακτικής απαιτεί την φυσική παρουσία. Πρώτον διότι η αισθητική, διανοητική και συγκινησιακή εμπειρία που αποκομίζει ο θεατής μπροστά στο έργο είναι αναντικατάστατη.

Δεύτερον διότι κάθε έργο εντάσσεται στον εκθεσιακό χώρο και σε σχέση με τα άλλα έργα, με τα οποία συνομιλούν: μια έκθεση είναι και αυτή έργο τέχνης , αναπόσπαστο λειτουργικό, εικαστικό και εννοιολογικό μέρος της πρόθεσης και του στόχου ως προς το αποτέλεσμα που επιθυμεί να πετύχει ο καλλιτέχνης.

Σήμερα όμως οι παρούσες συνθήκες μας απομακρύνουν και μας απαγορεύουν την φυσική αντίληψη του καλλιτεχνικού έργου. Παρά το να μένουμε σιωπηλοί και αόρατοι, πιο κοινωνική και πιο αισιόδοξη μας φαίνεται η επιλογή μας να προωθήσουμε την τέχνη μας μέσω της οθόνης και του διαδικτύου.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας και κάθε πέντε ημέρες θα μπορείτε να δείτε τα έργα πατώντας το κουμπί που γράφει το όνομα της έκθεσης

Lessons