ΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΙΙ – 4 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

To ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗΑ.Μ.Κ.Ε. σας καλωσορίζει στην ομαδική έκθεση «ΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΙΙ – 4 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» με έργα καθηγητών και αποφοίτων εικαστικών του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεμιστημίου Ιωαννίνων, που παρουσιάζεται στον χώρο τέχνης ETCH INK από τις 11 Μαρτίου έως 9 Απριλίου 2022.
Η έκθεση αυτή είναι η δεύτερη από την σειρά εκθέσεων της μεγάλης χαρακτικής διοργάνωσης «ΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – 4 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», αφιερωμένης στην εικαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα των Εργαστηρίων Χαρακτικής των  Σχολών Καλών Τεχνών της Επικράτειας, από το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ, Α.Μ.Κ.Ε. που παρουσιάζεται κλιμακωτά στην έδρα του, τον χώρο τέχνης ΕΤCΗ ΙΝΚ στην Αθήνα. Με έμφαση στην ανάδειξη της ποικιλομορφίας των τεχνικών χάραξης και εκτύπωσης, τις διαφορετικές θεματολογίες, υλικά και πλαστικές επιλογές, τα έργα των διδασκόντων Χριστόδουλου Γκαλτέμη και Ράνιας Σταθοπούλου και των αποφοίτων του τμήματος, αναδεικνύουν το προφίλ ενός εργαστηρίου που προωθεί και γεφυρώνει τον καλλιτεχνικό πειραματισμό, την δημιουργική έμπνευση και τον πλουραλισμό με την ακαδημαϊκή γνώση.
H διοργάνωση της σειράς των εκθέσεων «ΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, 4 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», αποσκοπεί στην παρουσίαση στο ευρύ κοινό, της κατεύθυνσης που ακολουθούν σήμερα τα εργαστήρια Καλών Τεχνών Χαρακτικής στην Ελλάδα, της φυσιογνωμίας τους και των ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζει το καθένα από αυτά.  Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων των εκθέσεων αυτών το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ στοχεύει στην καταγραφή  της πολύπλευρης και ενδιαφέρουσας εικαστικής δραστηριότητας των εργαστηρίων, των διδασκόντων και των φοιτητών τους. Στοχεύει επίσης να προσφέρει την δυνατότητα, στους ειδικούς και στο κοινό, να ιχνηλατήσουν τις παραλληλότητες, τις διαφοροποιήσεις, τις εικαστικές τάσεις και τις δυναμικές νέων καλλιτεχνών στο πεδίο της Χαρακτικής και των Εικαστικών Εκτυπώσεων.
Συμμετέχουν:

Ιωάννα – Υπατία Γραμματικοπούλου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Letizia Innesto, Σοφία Καμάρα, Παναγιώτα Μαστοράκη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Θεοδώρα Παπαγγελούτσου, Ειρήνη – Άλκηστις Παπαδοφραγκάκη, Αγαθή Παππά, Ευαγγελίνα Πασσιά, Παναγιώτης Πριστούρης, Ειρήνη Ράπτη, Ηλιάνα Σιάργκα, Αγαθή Σιόλου, Δημητρούλα – Ραφαηλία Τεκτονίδου, Χριστίνα Τριανταφύλλου, Δήμητρα Τρουπή, Μαρία Τσαγκάρη, Άννα Τσερνένκο, Βενετία Υφαντίδου

Καθηγητές/τριες:

Χριστόδουλος Γκαλτέμης, Ράνια Σταθοπούλου
*Κατά την είσοδο των επισκεπτών στον χώρο της έκθεσης τηρείται η χρήση μάσκας προστασίας καθώς και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ETCH INK
Αργυρουπολεως 16,
Λυκαβηττός,
11471
Εγκαίνια:
Παρασκευή 11 Mαρτίου 2022, 18:30 – 22:30

Διάρκεια έκθεσης:
11 Μαρτίου – 9 Απριλίου 2022

Ωράριο λειτουργίας:
Τετάρτη-Πεμπτη-Παρασκευή | 17:00-21:00 &Σάββατο | 11:00-15:00