Χαρακτικές καταδύσεις

Οι διεθνείς εικαστικοί καλλιτέχνες: JAMIE PRICE από τις Η.Π.Α, PAULINE KINHAHAN KANE από την Ιρλανδία, KAR MERN TAN από την Μαλαισία, ∆ρ SUSHMA YADAV από την Ινδία και JUDY ATTWOOD από την Αγγλία που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, συµµετέχουν στο πρώτο διεθνές πρόγραµµα residency xαρακτικής που διοργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε στην Αθήνα, υπό την ονομασία: «ΕΤCΗ ΙΝΚ – Summer 2019 International Printmaking Workshop and Group Show» με τίτλο: “Χαρακτικές καταδύσεις – Diving into Ink”.

Εγκαίνια: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, 20.00-23.00

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00- 21.00, Σάββατο 11.00 -15.00.

Διάρκεια έκθεσης 10 – 20 Ιουλίου 2019

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Χώρος τέχνης ETCH INK, Αργυρουπόλεως 16 και Αρματολών & Κλεφτών 20, Λυκαβηττός

Πρόσβαση με ΜΕΤΡΟ, 5′ με τα πόδια από την στάση μετρό ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ,

κι επίσης 5′ περπάτημα από την στάση “ΙΚΑ” με όλα τα αστικά λεωφορεία που διέρχονται από την λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Επικοινωνία: +30 6938786293 (Δήμητρα Σιατερλή)

www.athens-printmaking.com // info@athens-printmaking.com

Πρόκειται για το διεθνές πρόγραµµα residency του ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε. που καλεί σε δεκαήμερο εντατικό εργαστήριο χαρακτικής καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες που επιλέγονται- σε περιορισμένο αριθμό – συνεργάζονται µε την ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών: Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Pino Pandolfini, ∆ήµητρα Σιατερλή, και Γιώργο Ταξιαρχόπουλο, µε στόχο την εμβάθυνση στην χαρακτική γλώσσα, την ανάπτυξη καλλιτεχνικού έργου, την προβολή και διάδοσή του στο φιλότεχνο κοινό, την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους και µε αντίστοιχους Έλληνες καλλιτέχνες. Στην συνέχεια, προτείνουν στο Αθηναϊκό κοινό τις εικαστικές προτάσεις τους, σε μορφή χαρακτικών έργων τέχνης, τα οποία δημιουργούν και τυπώνουν στο εργαστήριο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών, µε την τεχνική καθοδήγηση και την συμβουλευτική των συνεργατών του.

Πρόκειται για µία ενδιαφέρουσα πρόκληση που αφορά τους επιλεγμένους διεθνείς εικαστικούς καλλιτέχνες αλλά και τους διοργανωτές, ένα στοίχημα συντονισμού, συγχρωτισμού, επικοινωνίας κι εικαστικής δυναμικής- µε διεθνές προφίλ- που συντελείται μεταξύ τους, µε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών (11 Ιουλίου 2019) και σε συντονισμό με τις Παγκόσμιες Ημέρες Φεστιβάλ (4 Ιουλίου) και Συνεταιρισμών (3 Ιουλίου).

Το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε µε τους συνεργάτες του συνεχίζει δυναμικά την διοργάνωση της ελεύθερης προβολής και διάδοσης των χαρακτικών έργων τέχνης καθώς και της συνεργασίας των καλλιτεχνών στο πειραματικό πεδίο που έχει διαμορφώσει στον χώρο της χαρακτικής για ανεξάρτητους καλλιτέχνες στην Αθήνα, από το 2018 έως σήμερα και το οποίο ακούει στο όνομα: “χώρος τέχνης ETCH INK”. Σας περιμένουμε!

Η οργανωτική ομάδα του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *