Μεταμόρφωση – Με αφετηρία τον Κάφκα Ανοικτή πρόσκληση για Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στην Τσεχία

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ) στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Ένωση Τσέχων Χαρακτών διοργανώνει έκθεση χαρακτικής στην Τσεχία και συγκεκριμένα σε κτίριο του 15ου αιώνα στην πόλη Τσέσκι Κρούμλοβ (Český Krumlov).

Το Τσέσκι Κρούμλοβ είναι μια μικρή πόλη στην περιοχή της νότιας Βοημίας της Τσεχίας, γνωστή για την ιστορική γοτθική αρχιτεκτονική της και το κάστρο Κρούμλοβ, ένα από τα μεγαλύτερα της Βοημίας. Είναι τουριστικό, γραφικό και όμορφο μέρος και είναι καταχωρημένο στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Μάϊο – Ιούνιο του 2024. Ο χώρος είναι στο τέλος της ανακαίνισής του και η έκθεση της ΕΕΧ πιθανότατα θα τον εγκαινιάσει.

Τα έργα που θα επιλεγούν, θα αποτελέσουν μια αναφορά της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής των ετών 2022 – 2023 και θα συμβάλουν περαιτέρω στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα εκθέσεων της ΕΕΧ με πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού, προκειμένου να εμπλουτίσει την αντίληψη του κοινού για την Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη και για τη συνεισφορά των Ελλήνων Χαρακτών στην ανάπτυξη της.

Η ΕΕΧ, επίσημος διοργανωτής, έχει την επιμέλεια της έκθεσης και καλούμε τους εικαστικούς χαράκτες που δεν είναι ήδη μέλη της και που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα να συμμετάσχουν στην έκθεση με τίτλο: Μεταμόρφωση – Με αφετηρία τον Κάφκα

Στον παρακάτω σύνδεσμο επισυνάπτεται αναλυτικά το ανοιχτό κάλεσμα, σχετικό κείμενο βασισμένο στο έργο του Κάφκα, σύμφωνα με το οποίο κάθε χαράκτης μπορεί να εμπνευστεί και να δουλέψει καθώς και η αίτηση συμμετοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *