Εν/τυπώσεις: Έκθεση του Μανόλη Γιανναδάκη στη γκαλερί Παπατζίκου

Η γκαλερί Παπατζίκου στη Βέροια παρουσιάζει την έκθεση χαρακτικών έργων του Μανόλη Γιανναδάκη, με τίτλο «εν/τυπωσεις – imprint».

Από το πλούσιο σε μορφοπλασίες και νοήματα, εικαστικό έργο του Μανόλη Γιανναδάκη εκτίθεται μια ενότητα έργων, το περιεχόμενο των οποίων σε αυτή την έκθεση, παραπέμπει κυριολεκτικά και μεταφορικά στο τίτλο »εν/τυπώσεις» και ανταποκρίνονται σε έννοιες και πρακτικές ως διαδικασίες αποτύπωσης, εσωτερικών προβολικών συνάψεων-τυπώσεων, δηλ. συναισθηματικών και διανοητικών διεργασιών, ως τυπώματα εντυπώσεων του βλέμματος. Είναι έργα μικρής φόρμας (10×15 cm) και μεσαίας κλίμακας (70×100 cm), δουλεμένα με σχεδόν όλες τις τεχνικές της ανάγλυφης, βαθιάς ή κοίλης χάραξης και με την τεχνική της φωτοχάραξης πάνω σε φωτοπολυμερικούς τσίγκους.

Ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης σημειώνει: Με τις συνθέσεις του, ο Μανόλης Γιανναδάκης επιβεβαιώνει τις ποιότητες της εικαστικής του γλώσσας, μεγιστοποιεί τη δύναμη των συμβόλων του σε μια μεταβατική εποχή, ανελίσσει την προσωπική του έρευνα, ανοίγεται σε νέες δυνατότητες απεικόνισης και αφήγησης, προτάσσει μια διαφορετική αντίληψη θέασης, υπερασπιζόμενος και προβάλλοντας, ταυτόχρονα, τις ανανεωτικές δυνάμεις και προοπτικές της χαρακτικής τέχνης.

Μανόλης Γιανναδάκης

Ο Μανόλης Γιανναδάκης ζει και εργάζεται από το 1985 στη Θεσσαλονίκη, είναι καθηγητής χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ημερομηνία:

Από: 09/11/2019 Εως: 09/12/2019

Εγκαίνια: 9 Νοεμβρίου 2019 στις 19.00 μ.μ.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Kαθημερινά, 10:00 – 14:00 & 17:00 -21:00

Τοποθεσία:

Γκαλερί Παπατζίκου, Αγ, Αντωνίου 26, Βέροια

Είσοδος Ελεύθερη

Πηγή: culturenow.gr

www.culturenow.gr/en-typoseis-ekthesi-toy-manoli-giannadaki-sti-gkaleri-papatzikoy/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *