ΕΚΘΕΣΗ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ 2023» ΣΤΗΝ GALLERY13

Μία έκθεση εµπνευσµένη από την έλευση του «Νέου»

Η GALLERY13 σε συνεργασία µε την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, παρουσιάζει την Έκθεση «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ 2023» η οποία θα λάβει χώρα κατά το διάστηµα 18.12.2022 έως 21.01.2023.

Πρόκειται για έργα 20 δηµιουργών τα οποία προκύπτουν από µήτρες Ξυλογραφίας, Χαλκογραφίας, Μεταξοτυπίας, Λινόλεουµ και άλλων τεχνικών, µε µέγιστη διάσταση τα 24 x 24 εκατοστά.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18.12.2022 ΣΤΙΣ 18:00.

Eκτίθενται τα έργα των: Οδυσσέα Αννιτσάκη, Ειρήνης Αντωνιάδη, Τζούντυ Άτγουντ (Judy Atwood), Αντιγόνης Βαλέρη, Αργυρής Βασιλάκου, Ελένης Δερβίσογλου, Δήµητρας Κουµαντάκη, Ευστρατίας Μαχαιρίδη, Ιωάννη Μονογυιού, Πίνο Παντολφίνι, Ναταλίας Παπαδοπούλου, Στεφάνιας Πατρικίου, Παναγιώτη Πριστούρη, Μαρίνας Προβατίδου, Ρουµπίνας Σαρελάκου, Δήµητρας Σιατερλή, Νίκου Σταυρακαντωνάκη, Βανέσσας Τουζλούκωφ, Αναστασίας Τσετουλίδου και Φλοράνς Χρηστάκη.

Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα νέο άνοιγµα της ΕΕΧ προς ιδιωτικό χώρο. Αυτό το πρώτο βήµα της συνεργασίας µε ιδιωτικούς φορείς, γίνεται µε την GALLERY13, καθώς είναι ένας χώρος τέχνης µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έντυπη τέχνη και σε ό,τι εικαστικό αφορά το χαρτί, ενώ ένα µέρος του λειτουργεί ως παραδοσιακό βιβλιοδετείο.

Η Ενωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ), µη κερδοσκοπικό σωµατείο, ιδρύθηκε το 1987 από οµάδα ονοµαστών και καταξιωµένων Ελλήνων χαρακτών. Τα µέλη της Ένωσης πιστεύουν ότι, οµαδικά, µπορούν να επεµβαίνουν πιο δυναµικά στον εικαστικό χώρο και να υπηρετούν καλύτερα την τέχνη τους. Μεταξύ των σκοπών του σωµατείου είναι η διάδοση και η ενθάρρυνση της σύγχρονης Ελληνικής χαρακτικής, η ευαισθητοποίηση του φιλότεχνου κοινού και η ένταξη των νέων καλλιτεχνών στον εικαστικό χώρο. Έτσι, εδώ και τριάντα πέντε χρόνια, οργανώνει εκθέσεις, διαλέξεις, σεµινάρια, και προβαίνει σε δηµοσιεύσεις και εκδόσεις.

Η Τέχνη της Χαρακτικής, ως µητέρας της τυπογραφίας και των πρώτων τυπωµένων βιβλίων, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της GALLERY13.

Η εµπιστοσύνη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών στο όραµα της GALLERY13 για την ανάδειξη της υλικής υπόστασης του βιβλίου ως αντικειµένου πολιτισµού υψηλής αισθητικής, αποτελεί για εµάς ιδιαίτερη χαρά και τιµή.

Ευελπιστούµε ότι η έκθεση του Δεκεµβρίου µε αυθεντικά χαρακτικά, που οι ίδιοι δηµιουργοί-µέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών χάραξαν και τύπωσαν σε 13 αντίτυπα, θα αποτελέσει την αρχή µίας δηµιουργικής συνεργασίας.

Δηµήτριος Γούδας / Ιδιοκτήτης της GALLERY13 ‘

Mητρ. Aγαθαγγέλου 13 | Δράμα | Tηλ: 2521181181 | Email: info@gallery13.gr

Εγκαίνια: 18.12.2022, Ώρα προσέλευσης κοινού: 18:00

Ώρες Επισκεψιμότητας: Τρίτη – Παρασκευή: 18:00 – 22:00, Σάββατο: 11:00 – 14:00

Διάρκεια Έκθεσης: 18.12.2022 – 21.01.2023

Η Γκαλερί /

Η GALLERY13 αποτελεί ένα σηµείο συνάντησης µέσα στο αστικό τοπίο, αφιερωµένο στον άνθρωπο και στον πολιτισµό. Λειτουργεί στο 13 της οδού Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου του ιστορικού κέντρου, εκεί όπου την περίοδο του µεσοπολέµου η συστάδα των µικρών διώροφων κτιρίων της περιοχής αποτελούσε τη «Νέα Αγορά» της πόλης της Δράµας.

Όραµα της GALLERY13 είναι να προβάλει στο ευρύτερο κοινό, µέσα από το σχέδιο, τη χαρακτική, την υδατογραφία, καλλιτέχνες όπου το χαρτί κυριαρχεί ως βασικό υλικό στα έργα τους.

Παράλληλα, η λειτουργία του ‘Βιβλιοδετείου’ στον χώρο της γκαλερί, συνδιαµορφώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της µε στόχο να αναδείξει το βιβλίο ως αυτούσιο έργο τέχνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *