ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Ο Δήμος Πετρούπολης και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης (μέλος ΟΓΕ) τιμώντας την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συνδιοργανώνουν έκθεση έργων της χαράκτριας Βάσως Κατράκη (1914-1988).

Η Βάσω Κατράκη υπήρξε κορυφαία δημιουργός, τολμηρή και αποφασιστική μαχήτρια των κοινωνικών αγώνων. Αποτελεί παράδειγμα συνειδητοποιημένου καλλιτέχνη που παράλληλα με το πρωτοποριακό αισθητικά για την εποχή του έργο του, αγωνίσθηκε, φυλακίσθηκε και εξορίστηκε για τις ιδέες του.  Το χαρακτικό της έργο έχει αναγνωριστεί διεθνώς, με πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις, για την τεχνική και την συνέπειά του στα «μεγάλα, τα θεμελιώδη θέματα της ζωής», το ιδεώδες της ελευθερίας.

Η Δημοτική Αρχή και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης έχουν σταθερό προσανατολισμό στη μορφωτική, πολιτιστική, αισθητική καλλιέργεια των πολιτών της περιοχής μας. Και αυτό γιατί η πνευματική καλλιέργεια δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και δικαίωμα όλων, και ταυτόχρονα πολύτιμο και αναντικατάστατο εφόδιο για να μπορέσουμε να φωτίσουμε την ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής στους κοινωνικούς αγώνες. Το έργο της Βάσως Κατράκη μπορεί να αφυπνίσει συνειδήσεις, να φλογίσει τις καρδιές, να διεγείρει τις διαθέσεις μας για αντίσταση και πάλη. Να βγούμε μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πετρούπολης (Εθνικής Αντίστασης 61) από 23/02/2019 ως και 4/3/2019.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την πρώτη μέρα της έκθεσης, στις 23 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Σάββατο και ώρα 7.00 μμ.

Στα εγκαίνια της Εκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρεμβάσεις σχετικά με την προσφορά της σπουδαίας χαράκτριας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο της.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι καθημερινά 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Παράλληλα τις μέρες διεξαγωγής της έκθεσης θα υπάρχει δυνατότητα ομαδικής ξενάγησης, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Τηλέφωνα επικ. 210-5063710 Δήμος Πετρούπολης Τμήμα Πολιτισμού                                                                

                          210-5018386,  6970404252 Σύλλογος Δημ. Γυναικών Πετρούπολης

 Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *