Διαλέξεις με θέμα «Χαρακτική και πολιτική»

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου επανέρχεται με ένα νέο πρόγραμμα διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης για το ευρύ κοινό, από 24 Νοεμβρίου 2018 έως 26 Ιανουαρίου 2019Φέτος, σε συνέχεια των δύο εκθέσεων χαρακτικής που παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Γουναρόπουλου στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας (4th Print Fest) και των προβληματισμών που έθεσε η έκθεση «Η χαρακτική ως κοινωνικό σχόλιο», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, το Μουσείο Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει επτά διαλέξεις με θέμα «Χαρακτική και πολιτική». Οι διαλέξεις θα εστιάσουν στις πολιτικές διαστάσεις της χαρακτικής, με αφετηρία το έργο δύο σπουδαίων ελλήνων χαρακτών, της Βάσως Κατράκη και του Μάρκου Ζαβιτζιάνου.

 Στην πρώτη διάλεξη (24 Νοεμβρίου) θα γίνει μια εισαγωγή στις τεχνικές και στις πολιτικές διαστάσεις της χαρακτικής διαχρονικά. Οι τρεις διαλέξεις του Δεκεμβρίου (1, 8, και 15 Δεκεμβρίου) θα είναι αφιερωμένες στο έργο της Βάσως Κατράκη ενώ στις τρεις διαλέξεις του Ιανουαρίου (12, 19, 26 Ιανουαρίου) θα παρουσιαστεί και θα σχολιαστεί, σε συσχετισμό με το κείμενο, η εικονογράφηση του Μάρκου Ζαβιτζιάνου για την πρωτοποριακή νουβέλα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Η τιμή και το χρήμα».

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται Σάββατο πρωί 11:00 – 12:00, στις προαναφερθείσες ημερομηνίες, από τη Δρ. Ιστορίας της τέχνης και επιμελήτρια του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου, Διονυσία Γιακουμή.

Έναρξη: Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 πμ.

Είσοδος ελεύθερη

Μουσείο Γ. Γουναρόπουλος 
Οδός Γ. Γουναροπούλου 6
Άνω Ιλίσια – Αθήνα
τηλ. 210 7777601, 210 7487657

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *