ΑΝΟΧΥΡΩΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Tο ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ A.M.K.E. φιλοξενεί και προτείνει στην Αθήνα στον πολιτιστικό χώρο etch ink την έκθεση σύγχρονης χαρακτικής «Ανοχύρωτες Πόλεις» σε επιμέλεια του θεωρητικού της τέχνης Γιάννη Μπόλη και έργα των:

Λευτέρη Βελέτζα, Καληάνθης Βογδοπούλου, Νίκου Βουτσελά, Έφης Γεώργαρου, Μαρίας Καπαντζάκη, Σόφης Κεβρεκίδου, Ίριδας Κολλιδά, Θεοδότας Κόμπου, Γεωργίας Κόντου, Αιμιλίας Κοτζαογλανίδου, Βαλεντίνης Μαυροδόγλου, Ειρήνης Μνατσακανιάν, Έφης Μπαντάζου, Παύλου Ντόντα, Χρυσούλας Ξυνέλη, Αγγελικής Παπαμιχαήλ, Καίτης Τουρτούρα, Αλέξανδρου Τσαντίδη, Αγγελίνας Τσουμάνη , του Χρήστου Μπόϊκου και της Δήμητρας Σιατερλή

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο etch ink την Παρασκευή, 25 Ιανουρίου 2019, στις 19.30

Οι «Ανοχύρωτες πόλεις» – των νέων καλλιτεχνών απόφοιτων της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) – είναι πόλεις πολυπολιτισμικές, ανοιχτές στη διαφορετικότητα, χωρίς τείχη, απελευθερωμένες από φόβους και απειλές, από πραγματικούς και φανταστικούς εχθρούς. Τα έργα στο σύνολό τους συγκροτούν μια ολοκληρωμένη κατάθεση και μορφοποίηση – είναι ταυτόχρονα πράξη, λόγος και ιδίωμα: με σημείο αναφοράς την έννοια της πόλης αναφέρονται στις αντιφάσεις, την πολυπλοκότητα και τις πληγές, την κρισιμότητα και την ανάγκη συλλογικότητας στη σύγχρονη συγκυρία της μετάβασης και της αστάθειας. Και παράλληλα, πρόκειται για έργα τα οποία αναδεικνύουν τις ποιότητες και τις δυνατότητες της χαρακτικής και των τεχνικών της».

Οι «Ανοχύρωτες Πόλεις» αποτελούν μέρος της έκθεσης ΠΟΛΕΙΣ: (A)OΡΑΤΕΣ – ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ – ΑΝΟΧΥΡΩΤΕΣ που παρουσιάστηκε το 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με συμμετοχή του Β΄ Εργαστηρίου Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας, της Ομάδας Σπουδαστών Εργαστηρίου Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εργαστηρίου Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε εικαστική επιμέλεια των: Βίκυ Τσαλαματά, Μανόλη Γιανναδάκη και Δήμητρας Σιατερλή, με κείμενα τεκμηρίωσης του Γιάννη Μπόλη και συντονισμό του Ιωάννη Αρχοντάκη.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στα πλαίσια του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2015–Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον.

ΕΤCH INK

Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών & Αρματολών 20(γωνία), Λυκαβηττός.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. – 25 Φεβρουαρίου 2019

ΩΡΑΡΙΑ: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή 15.00-20.00 Σάββατο 11.00- 20.00, Κυριακή 11.00 – 17.00

Κλειστά: κάθε Τρίτη και Τετάρτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *